Persecució política a Sabadell

Persecució política a Sabadell

Avui a les 11 del matí davant dels jutjats de Sabadell,Alerta Soldària i el Moviment Popular de Sabadell han realitzat una roda de premsa per tal de fer pública la falsa acusació que va patir un veí de Sabadell per part de dos agents de la policia municipal. En aquesta ha intervingut el veí en qüestió que ha explicat els fets dels quals se l'acusava (usurpació, danys i associació il·lícita) i ha explicat que el dia que els policies en qüestió afirmen haver-lo vist dins un immoble okupat (declaracions que són tota la base per tal d'acusar-lo) es trobava en un vol internacional. En Xavi és un membre actiu dels moviments socials de la ciutat.

Active Image

Posteriorment ha intervingut en Carlos com a portaveu de la xarxa de col

·lectius socials MPS (Moviment Popular de Sabadell) que ha denunciat la politització de la justícia i com el poder polític l'utilitza per tal de silenciar qualsevol veu dicident amb l'actual estat de les coses. El MPS també ha exigit que es retiri l'acusació contra en Xavi, que s'inici un procés penal contra la policia, l'aturada de totes les mesures de persecució política contra els moviments socials i l'assumpció de les responsabilitats polítiques per part de Ramon Burgués, responsable política de la policia municipal a Sabadell.

Posteriorment en Xavi P., representant a l'organització antirepressiva Alerta Solidària ha denunciat la il·legitimitat de les lleis actuals que no respecten els drets fonamentals i que s'utilitzen com a eina de persecució política. També ha constat que a sobre, no es respecten ni tan sols aquestes lleis com es pot demostrar en en cas d'en Xavi i en tants d'altres que no és possible demostrar-ho amb proves. Finalment ha denunciat les pràctiques il·legals constants per part de la policia com són els fitxers il·legals de persones militants, els seguiments constants, les identificacions i les persecucions.

Finalment, Pili, l'advocada d'en Xavi, ha explicat com va arribar una citació al seu client per anar ha declarar com a impunitat i com va demostrar a través dle bitllet que el dia dles fets era fora. Posteriorment, ha explicat que els policies 1302 i 1335 van declarar el què ja havien manifestat anteriorment fins que se'ls va comunicar que en Xavi el dia dels fets era fora; llavors van dir que s'havien confós, que feia deu dies que ho sabien i van intentar acusar un altre jove dels fets. Per acabar ha anunciat que interposaria una querella contra els dos agents per calúmnies i fals testimoni ja que aquests havien vulnerat la presumpció d'inocència del seu client.

Sabadell, 28 de març de 2007

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM