Artés aprova una moció contra la repressió política als Països Catalans

Artés aprova una moció contra la repressió política als Països Catalans

Com va fer l’Ajuntament de Molins de Rei (Baix Llobregat) arran de l’empresonament del militant d’Arran Andreu i el membre de Negres Tempestes Ruben, el municipi del Bages es suma a la crítica contra l’escalada de repressió política dirigida pel departament d’Interior de Felip Puig. Totes dues mocions van ser presentades i defensades per les regidores de la CUP (CUP Molins i CUP Artés).

 

El Ple de l’Ajuntament d’Artés en la sessió celebrada el dia 29 de juny de 2012, entre d’altres, va prendre el següent acord:

MOCIÓ CONTRA LA REPRESSIÓ POLICIAL ALS PAÏSOS CATALANS

Seguidament es dóna compte de la Moció que presenten el grup municipal Candidatura d’Unitat Popular:

Els Països Catalans estem patint una crisi econòmica i social molt profunda i amb efectes molt durs per al conjunt de la població. Malgrat això, cap dels responsables d’aquesta crisi ha assumit cap mena de responsabilitat política o penal.

Tothom pot veure com ni els banquers que han especulat de forma fraudulenta, ni els polítics acusats de corrupció, han patit una persecució tan dura per part de la Justícia com han patit altres sectors socials. En canvi, la repressió policial i judicial s’ha incrementat de forma considerable contra totes aquelles persones i organitzacions que es mobilitzen i lluiten contra la pèrdua dels nostres drets nacionals i socials.

Arran de la vaga general del passat 29 de març, els Mossos d’Esquadra ja han detingut més d’un centenar de persones. Alguns d’ells, fins i tot, han patit presó preventiva fins que l’Audiència Provincial va desautoritzar al Jutge i va decretar-ne la llibertat amb càrrecs.

El despropòsit arriba a extrems delirants quan parlem del cas de Laura Gómez, secretaria d’organització de la CGT, que va estar empresonada durant setmanes. A Gómez, de 46 anys, se li imputen els delictes de desordres públics, incendi, coaccions i el delicte relatiu a l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques. Segons la CGT, li demanen 36 anys de presó, sobretot per la imputació d’incendi referent a una acció que es va realitzar davant la Borsa consistent en cremar una capsa amb bitllets de mentida.

També cal destacar la creació d’una web de foment a la delació, avui en dia ja clausurada, amb fotografies de persones per part del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, que ha causat molta polèmica per la seva dubtosa legalitat. Tal i com ha denunciat el Col•legi d’Advocats de Barcelona i Jutges per a la Democràcia, s’han inclòs fins i tot fotografies de menors d’edat, un d’ells de 15 anys.

Els mossos, fins i tot, han volgut acusar als detinguts/des de pertinença a organització criminal, precepte corresponent a l’article 577 del codi penal, incorporat l’any 2000 per un decret del ministre d’Interior Ángel Acebes. Alhora, en les darreres setmanes, 250 persones han rebut una multa, que en alguns casos arriba als 6.000 €, per haver participat en les mobilitzacions estudiantils de la Primavera Valenciana.

Paral•lelament, a Mallorca, hi ha hagut 12 detencions per diferents protestes en les darreres setmanes: 6 estudiants per l’ocupació de la Conselleria d’Educació, 2 persones per la protesta pacífica contra Bauzá a Manacor i 4 més pel mateix motiu a Bunyola, els quals varen denunciar amenaces, vexacions i agressions per part de la Guàrdia Civil. Tots ells, tanmateix, han estat posats en llibertat amb càrrecs de ‘desordres públics’ les següents hores. Per altra banda, 4 persones que havien participat en una acció en suport al poble sahrauí al Consolat de Marroc, on havien estat agredits pels funcionaris del consolat marroquí, i que havien estat citats a declarar a la comissaria, han estat imputats.

També a Mallorca, la setmana passada, 4 joves independentistes varen ser jutjats acusats d’haver cremat una bandera espanyola a la Diada de Mallorca de 2010. Poden ser condemnats a 3 anys de presó i a uns quants milers d’euros de multa. Segons els encausats, els expedients de l’acusació “són plens de mentides i contradiccions, i si el cas ha seguit endavant ha estat només per motivacions polítiques”.

Per tot això, el grup municipal de la Candidatura d’Unitat Popular proposa al Ple d’Artés l’adopció dels següents acords:

Primer.- Constatar que la repressió policial i judicial no soluciona cap conflicte de naturalesa política o social, i per tant cal apostar per solucions globals que minimitzin els motius que originen aquest conflicte.

Segon.- Demanar la llibertat sense càrrecs de totes les persones encausades per la vaga del 29M o pels fets de Mallorca o València. Entenem que la Justícia està actuant de forma molt desigual depenent la tipologia del cas.

Tercer.- Demanar a les autoritats policials de les administracions autonòmiques i estatal que aturin la repressió contra aquells sectors socials que lluiten per una societat més justa.

Quart.- Traslladar aquest acord a la Conselleria d’Interior de la Generalitat de Catalunya, al Govern de les Illes Balears, a la Generalitat Valenciana i al Govern de l’Estat Espanyol; així com a l’organització antirepressiva catalana, Alerta Solidària.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM