'Volien que besàs la bandera espanyola i cridàs visca el rei!'

'Volien que besàs la bandera espanyola i cridàs visca el rei!'

 

El jove Enric Alcover denuncia les vexacions i maltractaments de la guàrdia civil, que el va detenir per parlar-los en català.

 

Publicat per Vilaweb.cat

 

Un jove militant d’Arran Enric Alcover fou detingut dissabte passat a Biniali, després d’una baralla a la revetlla de la població, i quan va parlar en català a uns agents de la guàrdia civil. Alcover ha relatat les vexacions i maltractaments que va patir durant la detenció: ahir va declarar, en una conferència de premsa acompanyat de militants de l’organització juvenil, que el van retenir en una sala de la caserna de la guàrdia civil, amb sis o set agents. ‘Em pegaven per no besar la bandera espanyola’, diu Alcover.

 

Després, segons el relat del jove que recull el Diari de Balears, un altre guàrdia civil que també era a la sala, cridant visca el rei, va provar que el jove l’imités i cridés un visca el rei. Com que s’hi va negar, li va pegar quatre bufetades a la cara.

‘Quan em varen detenir, m’empenyeren contra una paret i m’emmanillaren entre cops, sense que jo m’hi resistís en cap moment’, explica Alcover. I continua així: ‘Feien befa de mi. Em varen humiliar’. I explica que li van presentar un document de càrrecs penals en què els guàrdies civils l’imputaven haver començat la baralla i haver insultat els agents.  El jove ho explica així: ‘Primer vingueren amb el document. Però no feia comptes signar-lo, perquè tot era fals. I resulta que al cap d’uns minuts em varen amollar’. Ja feia dues hores i mitja que era al calabós. ‘Amés a més, ni tan sols no em varen deixar telefonar a la meva família’, lamentava.

Per aquestes vexacions, Alcover ha presentat una denúncia al jutjat d’Inca. Ahir va rebre el suport de familiars, d’amics i de companys de militància davant de la delegació del govern espanyol, on es va fer la conferència de premsa.

Aquest no és pas un cas aïllat: Dos guàrdies civils, a judici per vexar un veí de Vilajuïga que es negava a parlar en espanyol

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM