Presentada una denúncia contra els Mossos d'Esquadra per l'actuació a la manifestació de rebuig a la Corona Espanyola.

Presentada una denúncia contra els Mossos d'Esquadra per l'actuació a la manifestació de rebuig a la Corona Espanyola.

Aquesta tarda tres persones han presentat una denúncia als jutjats de Girona per lesions, coaccions i vulneració del dret a reunió pacífica contra els Mossos d’Esquadra degut a l’actuació que van realitzar contra la manifestació gironina contra la Monarquia Espanyola que hi va haver divendres passat.

 

Vàries persones ferides i l’encerclament de les manifestants marquen una nova protestesta contra la monarquia espanyola a Girona.

Divendres a les set de la tarda hi va haver una manifestació de rebuig a la visita a Girona del Príncep Felip de Borbó convocada per vàries organitzacions entre elles les de l’Esquerra Independentista Gironina. Sota consignes com “Jo no et reconec”, “Jo també cremo la corona espanyola” va sortir la setantena de persones que hi havia a la plaça del Vi de Girona, direcció a la Fira de Girona, on suposadament havia d’acabar la manifestació.

La manifestació va aplegar els ànims de rebuig a tota la institució que representa la corona espanyola i als seus membres. Aquell mateix matí, els dos regidors de la CUP a l’Ajuntament de Girona, Jordi Navarro i Carles Bonaventura (Rcat) volien lliurar un document al príncep d’Espanya i expressar-li el rebuig a la seva presència a Girona, i tot i estar convidats a l’acte com a càrrecs electes, van ser retinguts a l’entrada del recinte negant-los-hi, finalment, l’entrada al recinte.

La manifestació va recórrer els carrers de Girona amb l’únic incident coaccionador de la presència de policia secreta al voltant i de l’helicòpter del cos dels Mossos d’Esquadra, que portava sobrevolant la ciutat més de dotze hores. Quan la capçalera arribava al final del C/ de Caterina Albert, a tocar del Passeig de la Devesa, just quan quedaven 20 metres per arribar al punt final d’on estava previst desconvocar oficialment la manifestació,i on havia estat pactat amb el Departament d’Interior dies abans, les persones que portaven la pancarta van ser aturades per una filera d’antiavalots armats, que els negaven violents el pas fins al final de la manifestació. En qüestió de segons i mentre la gent s’havia aturat per aquest motiu, van començar a aparéixer furgones dels antiavalots que van rodejar i engabiar als manifestants, més de mig centenar d’agents antiavalots encerclaven en un espai molt petit a la gent que havia participat de la manifestació.

El punt àlgid de demostració de violència per part del cos dels Mossos d’Esquadra va venir, quan un dels manifestants havia de marxar per anar a treballar, i quan es disposava a sortir del cercle, per un espai buit que havien deixat els agents, va ser agafat pel coll brutalment intentant escanyar-lo, després va retornant-los dins del cercle i fent-li veure què li passaria si intentava sortir d’aquell lloc. Després d’explicar vàries vegades que havia d’anar a treballar i de rebre empentes des de totes bandes se’l van endur arraconat en un cantó apartat de la zona encerclada i el van identificar. Es torna a qüestionar la professionalitat d’aquest grup de mercenaris quan davant de la persona identificada, membre de Maulets de Girona, veuen que ja ha estat identificat en altres ocasions, i decideixen insultar-lo amb actitud amenaçadora.

Dos membres de la CUP de Girona van ser colpejats amb porres vàries vegades, i un d’ells va voler demanar el número de placa identificativa dels agents que els havien colpejat per a procedir amb una denúncia. El caporal del comandament es va negar a donar el número demanat, tot i que la persona que l’estava demanant s’estava identificant davant d’ell. Va haver-hi més gent maltractada pels agents antiavalots, insults, empentes, cops, amenaces, i burles.

Després de més de mitja hora d’estar acorralats, el caporal del comandament va obligar a desconvocar la manifestació allà on s’havia aturat per presència policial, i va amenaçar que fins que això no passés, no deixarien sortir a ningú de la zona.

Minuts més tard, la manifestació, sense ser desconvocada, va recular i es va concentrar a la plaça de darrera, on es va llegir el manifest i es va desconvocar oficialment la manifestació contra la visita de Felip de Borbó.

Davant d’aquests fets, des d’Alerta Solidària denunciem l’actuació dels agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra durant la jornada d’ahir a la manifestació, la intensa repressió policial cap a les mostres de rebuig que la ciutadania, pel seu dret a la llibertat d’expressió, hauria de poder fer sense cap mena de coaccions ni amenaces; el despotisme i la indiferència amb la que es passejaven un parell de regidors de l’equip de govern de CiU a Girona quan van passar per allà i van veure un panorama que era més propi d’una època on es castigava i es perseguia la llibertat d’expressió contrària al règim franquista, de privació de l’opinió, de censura i de violència injustificada, i volem reiterar una vegada més que el cos dels Mossos d’Esquadra també és una força d’ocupació al nostre país.També volem donar el nostre suport a totes les persones ferides i que van ser segrestades pels Mossos d’Esquadra i animar-les a seguir amb la lluita.

IMG-20120630-WA0008

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM