Concentració de rebuig a la visita de Felip Puig a Girona

Concentració de rebuig a la visita de Felip Puig a Girona

(Notícia extreta de llibertat.cat)

Diverses organitzacions de l’Esquerra Independentista de Girona han convocat una concentració per mostrar el rebuig contra el conseller d’Interior, Felip Puig, que dimecres que ve serà a la ciutat per pronunciar la conferència “El model de seguretat, una política d’Estat”. L’acte, organitzat per Tribuna Girona i presentat pel president de l’Audiència de Girona, Fernando Lacaba, tindrà lloc a partir de les set de la tarda a l’Espai Caixa de la Plaça Poeta Marquina número 10.

L’Assemblea Popular, la CGT, la COS, la CUP, Endavant (OSAN), IAC, Maulets i el SEPC han fet una crida a difondre la convocatòria i a assistir a l’acte per protestar contra Puig amb cassoles i xiulets perquè “senti que a Girona no hi és benvingut”. Així mateix, han creat l’etiqueta #PimPamPuig per difondre l’esdeveniment a Twitter.

Segons denuncien, des que fou nombrat conseller d’Interior, Felip Puig “ha mostrat clarament el seu caràcter autoritari i repressor i ens ha deixat claríssim a qui representa i quins son els seus interessos”. “Aquest totalitari aficionat a la violència vol establir un règim de terror policíac, prohibir drets i llibertats democràtiques com el dret de reunió i de manifestació i la llibertat d’expressió per impedir les protestes contra les polítiques antisocials del seu govern”, alerten.

Per això, consideren que cal “venir-lo a rebre com cal, i per deixar-li clar que a Girona no hi és benvingut” i fan un recull de les raons que motiven la protesta:

– L’empresonament preventiu d’activistes socials.

– Les més de 100 persones detingudes des de la Vaga General del 29 de març.

– La repressió salvatge a les manifestacions i protestes socials, on els mossos han ferit greument un gran nombre de persones: ulls i melses rebentades, pulmons perforats, ossos trencats…

– La posada en marxa del web per denunciar activistes socials, que s’ha vist obligat a retirar per la seva absoluta manca de fonaments jurídics.

– La recuperació d’armes pròpies del franquisme, com els gasos lacrimògens.

– La intensificació de la repressió policial per a desnonar famílies de les seves cases, i denunciar els veïns que els ajuden.

– L’aval a la reforma del codi penal, que convertirà la desobediència i la resistència no-violenta en atemptat a l’autoritat, i la difusió de convocatòries “violentes” en integració a organització criminal.

– La intensificació de la repressió a totes aquelles mostres de rebuig a les retallades als drets socials.

– Els casos repressius oberts a Girona des de que és conseller d’Interior: la desena d’encausats durant a la càrrega dels Mossos d’Esquadra durant la visita d’Artur Mas a la UdG, els 6 encausats per una suposada agressió a Carles Puigdemont, les dues persones multades per participar d’una manifestació antiracista a Salt, així com la vintena de persones identificades arran del desallotjament del rectorat de la UdG o de l’ocupació de La Caixa del passat 15m, entre d’altres casos.

rebuigfelippuiggironajuny2012

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM