Judici a les solidàries amb Núria Pòrtules: concentració de suport

Judici a les solidàries amb Núria Pòrtules: concentració de suport

El proper 29 de juny, es realitzarà el judici contra les companyes solidàries amb Núria Pòrtules, tot seguit us fem arribar el comunicat del grup de suport i us convoquem a la concentració que es farà davant els jutjats de Girona:

El 29 de maig s’havia de celebrar el judici contra dos membres de la campanya de suport de la Núria acusats d’un delicte d’atemptat a l’autoritat quan es realitzava una acció de desobediencia civil davant la subdelegació. Aquest judici es va suspendre ja que la fiscalia no havia vist les gravacions de les cameres de seguretat de la subdelegació aportades per la propia acusació. Volem denunciar la táctica de desgast en anul·lar els judicis en el darrer moment que es porta des de fiscalia en els judicis contra membres de moviments socials tal com va passar també fa uns dies amb les companyes de la universitat.

Recordem que aquest judici és arran de que dos companys de la campanya de suport s’encadenessin a la subdelegació del govern espanyol de Girona en solidaritat amb la Núria, durant la setmana d’accions en que el Tribunal Suprem deliberava el recurs per exigir la seva llibertat l’abril del 2010. Els dos companys s’enfronten a un judici el proper dia 29 de maig acusats d’atemptat a l’autoritat, demanant-los-hi una pena de 3 anys i 20 mesos de presó i una multa de 4750 euros per lesions a la policia. L’acció es va donar en un clima de molta tensió on els mossosd’esquadra no van deixar d’insultar i amenaçar els dos activistes. Les persones que s’havien reunit davant la subdelegació del govern per mostrar el seu suport, van ser increpats fins arribar a fer-los fora a cops de porra. Els dos activistes van ser constantment insultats i amenaçats pels agents. El que volia ser una acció vistosa de desobediència civil es va convertir en una corredissa per part dels manifestants que fugia de les porres dels agents.
Durant tots aquests anys la pressió per part de la policia ha estat una constant, amb vigilància a membres de l’assemblea 24 hores al dia, micròfons en els nostres espais de trobada, agressions verbals i provocacions durant les manifestacions i en la nostra vida diària, tot això, per intentar coartar la nostra llibertat.

Malgrat les seves estratègies de desgast aplicades durant tots aquests anys, no han aconseguit callar-nos. Les agressions i les tortures dels cossos policials no poden quedar silenciades. Som conscients que la solidaritat amb les persones que lluiten per una societat sense iniquitats porta a una espiral de repressió i càstig contra la qual no ens quedarem estàtiques.

Des de l’Assemblea de Suport a la Núria volem denunciar amb claredat i fermesa que la violència en totes les seves metodologies és la cara més fosca del sistema repressiu, ja que és utilitzada per les forces de l’estat segons conveniència i silenciada pels mitjans de comunicació.

Més enllà dels mitjans legals de l’estat en què vivim, des de l’Assemblea de Suport a la Núria continuarem denunciant fets com aquest de forma pública per aconseguir generar una visió crítica de la població envers la repressió. Continuarem lluitant contra la impunitat de l’estat iperquè les tortures no quedin silenciades.

El proper divendres 29 a les 9:30h vine a donar suport a les encausades als jutjats de Girona.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM