Tres agents dels Mossos d'Esquadra a judici per les càrregues a la UDG

Tres agents dels Mossos d'Esquadra a judici per les càrregues a la UDG

(extret del Setmanari “La Directa” setmanaridirecta.info)

Admesa a tràmit la denúncia interposada contra els tres agents acusats de ser responsables de la càrrega policial. L’advocat de les encausades, Benet Salellas, ha denunciat que la UdG i el SEM han facilitat dades personals d’una estudiant a la policia per posteriorment identificar-la i imputar-la.

Aquest dijous al matí tres agents dels mossos d’esquadra havien estat citats a judici –tot i que finalment la vista s’ha aplaçat per un recurs de la fiscalia– per la seva responsabilitat en la càrrega policial a l’interior de la facultat de Lletres que va tenir lloc durant l’acte de celebració del vintè aniversari de la Universitat de Girona i que va acabar amb dotze persones ferides. En el transcurs d’una roda de premsa, convocada per la Plataforma UdG per tal de donar a conèixer l’estat del procés i l’evolució de la denúncia, l’advocat Benet Salellas ha remarcat que la citació dels agents a judici és un fet important perquè suposa un escaló més en la lluita contra la impunitat policial en l’ús de la força a persones de forma injustificada, i també perquè representa posar sobre la taula la possible responsabilitat dels responsables de la Universitat de Girona. Les conseqüències de l’incompliment de la protecció de dades podria provocar un expedient sancionador o la nul·litat del procés.

Violació de la Llei Orgànica 15/1999 de Protecció Dades

A part de les onze persones encausades i d’una treballadora que el pròxim dilluns serà citada a declarar al jutjat, la unitat d’informació dels mossos d’esquadra després de sis mesos ha afegit un nou capítol en el procediment ja que ha realitzat noves imputacions a quatre estudiants més, uns fets que Salellas ha qualificat d’autèntica caça de bruixes. En aquest sentit, l’advocat ha denunciat la facilitació de dades per part del Servei d’Emergències Mèdiques i ha fet saber que s’ha interposat una denúncia davant de l’òrgan competent -Agència Catalana de Protecció de Dades- perquè es reconegui que la Universitat de Girona ha violat la Llei Orgànica 15/1999 de Protecció de Dades de caràcter personal per haver cedit dades de caràcter personal d’una alumna (com el domicili on residia i la carrera en la qual estava matriculada) a la policia sense comptar amb el seu consentiment.

rodapremsaUDG

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM