L'Esquerra Independentista fa arribar la seua solidaritat a Tortosa

L'Esquerra Independentista fa arribar la seua solidaritat a Tortosa

Crida a la mobilització per al dia 16 arreu dels Països Catalans en solidaritat amb els vaguistes presos


A Tortosa s’ha celebrat una roda de premsa, convocada per Alerta Solidària (l’organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista) amb la participació del Grup de Suport de les Terres de l’Ebre a Rubén i Andreu.

 

Amb més de 50 independentistes vinguts d’arreu dels Països Catalans. Molts d’ells van ser detinguts a partir de les mobilitzacions de la darrera vaga general, en la coneguda com Primavera valenciana i les protestes en defensa de la llengua a Mallorca. Membres de les diferents organitzacions de l’Esquerra Independentista: CUP, Maulets, CAJEI, Endavant, MDT, COS i el SEPC.

 

Un moment emotiu de l’acte ha estat la lectura de la carta d’Andreu escrita des de la presó de can Brians. Per a ell, estava reservada una cadira que en tot l’acte ha quedat buida.

 

Durant la roda de premsa, el portaveu d’Alerta Solidària, Xavier Pellicer, ha remarcat el caràcter solidari de l’acte, evidenciant que “som aquí per donar de nou la cara i enfrontar-nos a la repressió”. Ha denunciat que “la política repressiva del conseller Felip Puig a Catalunya i del govern espanyol al País Valencià i a les Illes Balears ens recorden la fragilitat de la democràcia”. “La gent cada vegada està més indignada i surt més al carrer per qüestionar el sistema econòmic i els responsables de la situació actual”. Tot i això s’ha anunciat “que continuarem sortint al carrer per defensar els nostres drets i denunciar els veritables culpables de la crisi: polítics, banquers i especuladors”.

 

També ha parlat Laia Fontanet, portaveu del Grup de Suport. Ha llegit una carta escrita per Andreu des de la presó, on ha volgut “agrair les mostres de solidaritat que està rebent”.

 

La portaveu ha anunciat que el proper dissabte 16 de juny es faran concentracions de suport a Andreu i Rubén arreu dels Països Catalans, destacant la convocada a Tortosa i que sortirà de la plaça Alfonso a les 19,00 hores. Les altres mobilitzacions es faran a Barcelona, València, Palma, Girona, Castelló, Tarragona, Lleida, Alacant, Manlleu, Vilafranca del Penedès i Manresa.

 

La cadira buida també podria haver estat ocupada per Víctor de Reus o Juanma de La Garriga. Dos independentistes que tampoc no han assistit a l’acte en aquest cas per la prohibició que els pesa des dels jutjats de Barcelona d’assistir a qualsevol tipus de mobilització. D’ells dos també s’han llegit dues cartes.

 

La jornada ha acabat amb un dinar per a 150 persones organitzat pel Casal Popular Panxampla per recollir fons per a la família d’Andreu.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM