El documental sobre l'Operació Garzón es presentarà el 9 de juny a Olot

El documental sobre l'Operació Garzón es presentarà el 9 de juny a Olot

 

El documental “Operació Garzón contra l’independentisme català” ja té data de presentació: el 9 de juny al Teatre Principal d’Olot [esdeveniment al Facebook]. Serà en un gran acte en què a més de presentar el documental “Operació Garzón contra l’independentisme català” acabat de sortir del forn, es realitzarà un homenatge als independentistes que van patir l’Operació Garzón l’any 1992.


Des de la finalització de la campanya de micromecenatge els motors no han parat ni un moment per enllestir els preparatius del documental. Ara la maquinària està a ple rendiment gràcies a tots els mecenes i a la confiança que van dipositar en aquest projecte mitjançant les seves aportacions, també gràcies a la gent que en va fer difusió.

 

La campanya de finançament va finalitzar amb èxit superant amb escreix les previsions dels impulsors, Llibertat.cat i Zeba Produccions. Va aconseguir un total de 10.725 euros dels 6.000 que es demanaven inicialment. Al llarg de 40 dies aquests 277 mecenes van aportar quantitats -aptes per a totes les butxaques- per tal de fer possible aquest documental que pretén explicar al món la cara silenciada dels Jocs Olímpics de Barcelona 92: l’Operació Garzón, en el 20è aniversari de les Olimpíades. Un ràtzia repressiva contra l’independentisme català que va perseguir i torturar 38 independentistes que estaven acusats de pertànyer a Terra Lliure.

 

Programa d’actes 

L’Assemblea de l’Esquerra Independentista de la Garrotxa (AEIG) i l’assemblea de Maulets de la Garrotxa, organitzadors de l’acte, han previst un complet programa d’actes per acompanyar l’estrena del documental.

 

El més destacat, a banda de la projecció del documental sobre l’Operació Garzón, és l’homenatge i acte de record a les persones que van ser detingudes l’any 92 per la seva suposada pertinença a Terra Lliure i que foren torturats i encausats en un sumari dirigit pel jutge Baltasar Garzón.

 

Les activitats previstes començaran a dos quarts de dues del migdia al Passeig de la Muralla amb una demostració dela Colla Bastonera Picadits de Vilassar de Mar, un dinar popular i les actuacions musicals de Marta Rius i Marcel Caselles.

 

Una vegada finalitzades les activitats la carrer, l’acte continuarà al teatre. El dinar consistirà en amanida, fesols i botifarra. Ja es poden reservar els tiquets del dinar a l’adreça electrònica actegarzon@gmail.com.

 

L’acte al teatre tindrà lloc a partir de les set de la tarda i comptarà amb la presència de diferents personalitats i artistes convidats, que faran el seu particular homenatge als detinguts, mitjançant la lectura de poemes, la interpretació de cançons i l’exposició de la seva visió dels fets. En aquest sentit, s’espera la presència de bona part dels encausats.

 

A més, també hi haurà un homenatge a Sebastià Salelles, que va denunciar les tortures al Tribunal d’Estrasburg i es va encarregar de la defensa dels independentistes detinguts.

 

I finalment es presentarà en primícia el documental “Operació Garzón contra l’independentisme català”, produït per Llibertat.cat i Zeba Produccions. Les entrades per l’acte al teatre es poden adquirir al preu de 3 euros al Teatre Principal d’Olot o a www.telentrada.com.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM