Dotze detinguts avui a Mallorca

Dotze detinguts avui a Mallorca

 

A les ordres del delegat de govern José María Rodríguez, avui la polícia espanyola ha encetat una operació contra els activistes de Mallorca, sense precedents. A hores d’ara, ja són dotze les persones detingudes, la majoria han estat posades en llibertat amb càrrecs acusades del delicte de desordres públics.

 

Per una banda s’han produït quatre detencions contra activistes pro-saharauís. Els quatre detinguts i acusats de desordres públics per l’ocupació del Consulat del Marroc a Palma, han denunciat una ‘detenció il·legal’. Primer, havien estat citats a declarar com a testimonis, i després, en arribar a comissaria i declarar, els han acusat de desordres públics. De fet, demà han estat citats a declarar com a testimonis dos activistes pro-sahrauís més, però tot apunta que també podrien acabar sent imputats i detinguts durant una estona a comissaria.

 

Per una altra banda, els sis estudiants i professors que participaren en l’ocupació pacífica de la Conselleria d’Educació han estat detinguts durant unes tres hores a la comissaria central de la Policia Nacional a Balears. Diversos agents els han fitxat i els han près les emprentes digitals. Un d’ells és militant de Maulets, i el professor detingut és militant d’Endavant.

 

I finalment, han detingut a dues persones que varen participar de la cacerolada contra la visita de José Ramón Bauzá a Manacor. Una d’elles ha declarat que sí que hi va participar i que assumeix qualsevol responssabilitat.


Més informació: http://www.vilaweb.cat/noticia/4016100/20120531/loperacio-policiaca-activistes-politics-salda-deu-detinguts-manacor-palma.html

 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM