Els antimilitaristes que bloquejaren el tren de l'OTAN al 2004 són absolts de delicte però multats

Els antimilitaristes que bloquejaren el tren de l'OTAN al 2004 són absolts de delicte però multats

 notícia extreta de l'Avanç

El Jutjat Penal nº2 de València ha comunicat la sentència als 4 antimilitaristes que van bloquejar l’eixida d’un tren amb equipament de la base de l’OTAN en 2004: absolució del delicte de "desordres públics" però multa de 600 euros a cadascun per una falta de "desobediència lleu". Els antimilitaristes han anunciat que celebren l’absolució, recorreran la multa i seguiran participant en més accions desobedients.

En la sentència, el jutge rebutja la petició del fiscal de 1 any de presó per "desordres públics" però també els arguments de la defensa, recolzats en algunes sentències del Tribunal Suprem que van tenir en compte la "finalitat última" de protesta social per a absoldre a acusats en accions anàlogues (per exemple l’ocupació per jornalers del SOC de les vies de l’AVE en l’estació de Santa Justa a Sevilla).

No obstant això, considera provat que va haver desobediència reiterada a les ordres dels policies, a pesar dels contradictoris testimoniatges d’aquests en la vista. Així, un dels agents va declarar que va ordenar a dos dels pacifistes que els acompanyaren i així ho van fer, mentre que l’altre agent va declarar que els va ordenar que es marxaren del lloc i no ho van er. El jutge accepta la petició del fiscal en aquest terreny i condemna als 4 pacifistes a pagar la multa màxima contemplada per a la "desobediència lleu a agent de l’autoritat": 600 euros cadascun, 2400 euros en total.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM