dia 30: JUDICI D'UNA ESTUDIANT DEL SEPC A VALÈNCIA

dia 30: JUDICI D'UNA ESTUDIANT DEL SEPC A VALÈNCIA

Demà 30 de maig  hi haurà un judici de faltes a València contra tres estudiants de la Universitat, una de les quals és militant del SEPC. Arran d’aquest nou judici, per pressumptes pintades contra una de les facultats de Blasco Ibáñez, s’ha convocat una concentració de suport i solidaritat amb les encausades. Des d’Alerta volem difondre el comunicat que ha passat l’assemblea d’estudiants del campus de Blasco Ibáñez i us convoquem d’igual manera a que participeu de la concentració solidària a les 10h davant de la Ciutat de la Justícia.

– La nit del passat 27 de març, tres companyes estudiantes de la Universitat de València foren retingudes i identificades per la Policia Nacional espanyola davant la facultat de Geografia i Història a l’avinguda Blasco Ibáñez. Se’ls acusava de fer unes pintades convocant a la Vaga General del 29 de març.
Dies després, van rebre una citació per al judici de faltes que se celebrarà el proper 30 de maig a la Ciutat de la Justícia de València.
Però el divendres 11 de maig van rebre una altra carta certificada per part de la Universitat de València en la qual se’ls informava que se’ls va a iniciar un expedient disciplinari per aquest motiu, per la quals cosa se’ls va citar el passat 17 de maig al Serveis Jurídics de la Universitat de València (edifici del Rectorat).

Davant aquesta situació, des de l’assemblea d’estudiants i estudiantes de Blasco Ibáñez considerem que:

– La Universitat de València ha condemnat tres persones per uns fet pels quals encara estan a espera de judici. Així, la Universitat ignora per complet la presumpció d’innocència, fent el seu propi judici. Un altre exemple de com s’intenta criminalitzar els propis estudiants per tal de desacreditar la lluita estudiantil que s’està duent a terme.
– Llevat de la seua autoria, les pintades amb missatges polítics són tot un element simbòlic i proactiu en un espai, l’universitari, que per natura ha de ser crític davant els problemes polítics i socio-econòmics que actualment vivim. Davant la passivitat, desmobilització i connivència de certs sectors de la comunitat universitària és necessari visibilitzar la protesta social i fer-la present a l’espai quotidià per generar capacitat crítica i consciència política i social davant els problemes que ens afecten a totes.
Per això, des de l’assemblea d’estudiants i estudiantes de Blasco Ibáñez donem suport i ens solidaritzem amb aquestes companyes i acudirem el proper 30 de maig a les 10h. a la Ciutat de la Justícia de València per fer-ho ben visible.
Salut i força!

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM