Roger, independentista del sindicat COS, planta demanda contra Interior

Roger, independentista del sindicat COS, planta demanda contra Interior

“Aquest matí, als jutjats de Barcelona, hem formalitzat el que vam anunciar fa dies en roda de premsa a la plaça Catalunya. Som aquí per donar la cara, i no defallirem fins vèncer.”


 

Roger Sabà, membre de la Coordinadora Obrera Sindical, acompanyat del seu advocat i el portaveu nacional d’Alerta Solidària, ha comparegut aquest matí a la sala del jutjat del Contenciós Administratiu número 14 de Barcelona en relació al web de delació ciutadana del Departament d’Interior. Però per contra del que es podia suposar, no hi ha comparegut per respondre sobre la seva participació activa en la Vaga General, sinó per denunciar que la Conselleria de Felip Puig per vulneració de drets fonamentals.

 

La demanda recull els mateixos arguments que la presentada fa dos dies per l’Associació Catalana de Drets Humans i es basa en la vulneració del dret a la imatge, a l’honor i la presumpció d’innocència. Com a mesures cautelaríssima (d’immediata execució), s’exigeix  la retirada de la seva foto, la de tots els altres i el tancament del web de delació.

 

Roger Sabà, membre actiu de l’Esquerra Independentista, cara visible en nombroses vegades com a representant del sindicat COS en plataformes i campanyes socials distintes, ja feia temps que era conegut per la Secció d’Informació dels Mossos d’Esquadra. Sorprenentment però, la seva foto apareixia com un dels delinqüents més cercats per la policia catalana evidenciant la manca de coordinació interna o, la falsedat de la pretesa col·laboració ciutadana. Com ell, vàries persones són conegudes per treballar políticament i social des de la base, sense amagar-se mai de res i amb una vida pública força activa. En Roger va comparèixer en la roda de premsa del 27 d’abril, tres dies després d’activar-se la web. I no va ser fins el divendres passat, dia 11, que els Mossos van formalitzar la seva identificació enmig d’una marxa en defensa de les Escoles Bressol. Fet que va comportar tensió i el rebuig frontal del gruix de manifestants contra l’actuació policial de clara intimidació.

 

Alerta Solidària ja va denunciar públicament que la web d’Interior només era un aparador publicitari, careix d’efectivitat policial i judicial i que a més, vulnera drets fonamentals recollits en la seva pròpia Constitució com el de presumpció d’innocència i dret a la imatge.

 

La inacció del Jutjat contenciós núm. 13 de Barcelona, que va rebutjar ahir ordenar el tancament de la web com a mesura cautelar immediata, com exigia l’Associació Catalana per la Defensa dels Drets Humans, és una vergonya més d’un sistema que es diu garantista però que alhora de la veritat només ho és per blindar els privilegis de qui ens estafa, ens explota i especula amb el sòl, el nostre treball, la nostra misèria, els nostres estalvis i les nostres vides. Avui el poble assenyala La Caixa i Abertis entre altres. Nosaltres hi sumem el sistema judicial i el policial, que no dubten en emparar la vulneració de drets fonamentals en benefici del poder polític sotmès als dictats de la gran banca.

 

Vàrem sortir al carrer per la Vaga General i treballem per convocar-ne una altra. No ens amaguem. Treballem i lluitem dia a dia, sense res a perdre i tot per guanyar.


Alerta Solidària, 17 de maig de 2012


Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM