Davant l'amenaça de presó contra els activistes anti-pla Caufec

Davant l'amenaça de presó contra els activistes anti-pla Caufec

Set companys que es van implicar en la lluita per la defensa de la serra de Collserola, mobilitzant-se en contra del pla urbanístic conegut com a Pla Caufec, s’enfroten a l’entrada en presó per diverses condemnes derivades d’aquella lluita.

 

Ni muts

Esplugues de Llobregat, un poble víctima de l’especulació urbanística com tants d’altres.

 

En una època en  què les promeses de progrés, benestar i creixement econòmic han estat la tapadora per enriquir promotores, constructores i polítics.

 

El Pla Caufec, un mega projecte urbanístic . Amb dos gratacels de 115 metres, un centre comercial, oficines, 600 vivendes d´alt standing (125 de protecció oficial… gràcies!!!). Tot a la falda de la serra de Collserola.

 

Des de l’any 1991 unes associacions de veïns es neguen a ser víctimes silencioses i alcen la veu contra aquest projecte urbanístic. 20 anys de lluita, de denúncia de l’especulació, per frenar un projecte que finalment la crisi ha ajudat a aturar.


El fiasco econòmic ens ha donat la raó: el Pla Caufec era inviable i no s’aguantava  per enlloc.

 

Ni a la gàbia

En aquests 20 anys d’oposició ciutadana al Pla Caufec han estat múltiples els actes, les activitats, els arguments i les accions que s’han realitzat. El resultat sempre ha estat el mateix: la topada contra un mur político administratiu –l’Ajuntament ha estat un dels principals promotors del projecte- i un reguitzell de condemnes i sancions jurídiques.

 

Però la repressió a l’oposició al Pla Caufec ha fet un pas endavant: actualment hi ha 9 veïns del poble pendents de dos judicis penals, 6 dels quals tenen una amenaça real d’acabar a la presó.

9 veïns del poble acusats de desordres públics (per manifestar-se i concentrar-se), atemptats a l’autoritat, desobediència greu,…

9 veïns del poble triats a dit d’entre les més de 1.000 persones que van participar a la manifestació del dia 7 de novembre de 2007,  i de les 300 de la concentració del dia 18 de març de 2009 davant l’Ajuntament…

9 veïns castigats per no quedar-se muts davant l’especulació urbanística, l’enriquiment fàcil, la prepotència  i la destrucció de Collserola.

 

Algú va dir  “la calle es mía”. Segueixen vives les seves paraules quan un mosso, l´ any 2009, en una acció contra la tala d’ uns arbres va dir  “tenim dues armes per fer-vos callar: la pistola i el bolígraf”.

 

A l´abril de 2012 el ministre d´interior anuncia que es modificarà el codi penal. Entre d´altres,  la resistència  activa i passiva es castigaran amb penes de presó.

 

Ens retallen. I ens retallen també el  dret a protesta. El simple fet de sortir al carrer pot esdevenir presó. Per llei. La llei dels que ens volen fer callar.

 

No podem permetre que es criminalitzin les opinions i actituds crítiques.

 

Ara són aquests veïns d´Esplugues. Demà?

Ara és per una manifestació i una concentració. Demà?

 

Protesta, surt al carrer i no deixis que ens retallin el dret a divergir, a opinar i actuar.

Sortim al carrer, fem córrer la veu, pressionem als responsables i evitem que els nostres companys vagin a la presó.

Permetre el seu ingrés a presó és una renúncia més dels teus drets.

 

Per la lliure absolució

solidaritat activa


http://nimutsnialagabia.org/

info@nimutsnialagabia.org

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM