Es presenta Rereguarda en Moviment, una nova plataforma antirepressiva a Barcelona

Es presenta Rereguarda en Moviment, una nova plataforma antirepressiva a Barcelona

Aquest matí, a Barcelona, ha tingut lloc l’acte de presentació d’una nova plataforma antirepressiva. Alerta Solidària hi ha assistit tot donant-li suport i desitjant els millors èxits per al futur immediat. Ens calen eines de coordinació i confiem que aquesta en sigui una d’elles.

 

Comunicat de presentació de “Rereguarda en moviment”

Avui, 9 de maig de 2012, a la Plaça de Catalunya de Barcelona, a les 11 h. un grup de persones procedents de diversos moviments feministes, veïnals, sindicals, d’immigrants, juntament amb  col·lectius d’afectades per agressions policials (desallotjament de la Plaça Catalunya, Stop Bales de Goma), de persones represallades (vagues generals del 29 M i del 29 S, manifestació al Parlament 15 J, etc.), associacions amb una llarga trajectòria antirepressiva o garantista (Alerta Solidària, Coordinadora per la prevenció de la Tortura, Comissió de defensa dels drets humans del Col·legi d’Advocats), han presentat una de les respostes que la societat civil està donant al vendaval  autoritari desencadenat pels governs català i estatal.

 

Compartint la visió que la retallada de drets i llibertats és una estrategia deliberada d’acompanyament de l’allau de mesures que cada dia més asfixien i oprimeixen les clases populars i treballadores dels nostres països, aquest ampli ventall d’organitzacions i col·lectius ha decidit crear un espai que sigui alhora eina de suport solidari per a totes les persones represellades en la lluita per la justicia social  i un marc de debat i elaboració col·lectiva de propostes que ens ajudin a aturar l’autèntica guerra preventiva contra totes les veus dissidents que, amb un llenguatge i actuacions que contrediuen obertament el mateix marc legal, les autoritats encarregades del manteniment de l’ordre públic han irresponsablement engegat.

 

La plataforma pretén dotar al conjunt de moviments socials d’eines defensives com un equip legal, una caixa de resistència, una comissió de comunicació que permeti contrastar les veritats oficials difoses pels diversos departaments d’interior, sovint a partir únicament de les desiderates de polítics que malden per trobar arguments que donin un mínim suport a les seves tesis (el blindatge de Barcelona amb suspensió de tractats internacionals i un malbaratamernt ingent de recursos públics per respondre a movilitzacions inexistents).

 

Rereguarda en moviment és un espai canviant, en continua evolució. Podeu seguir-ne els passos a la web

http://rereguardaenmoviment.wordpress.com

 

LA NOSTRA MILLOR ARMA: LA SOLIDARITAT

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM