Desafiament de l'Esquerra Independentista al web d'Interior: som aquí per vèncer

Desafiament de l'Esquerra Independentista al web d'Interior: som aquí per vèncer

En un gest de clar desafiament, algunes de les persones que apareixen al web d’Interior han comparegut avui, de la mà d’Alerta Solidària, en roda de premsa per “reafirmar la lluita de l’Esquerra Independentista contra qualsevol coacció i mesura de criminalització”.

Els que Interior assenyala com a delinqüents encapçalaran la manifestació del 1r de Maig de Barcelona. Portaran la pancarta del bloc independentista convocat entre altres per la COS (Coordinadora Obrera Sindical).


 

Envoltats per una vintena de representants de les diferents organitzacions de l’Esquerra Independentista, entre els quals regidors municipals de la CUP (Candidatura d’Unitat Popular), la roda de premsa ha tingut lloc al centre de la plaça Catalunya de Barcelona.

 

El portaveu nacional d’Alerta Solidària, Xavier Pellicer, ha posat l’accent en la feblesa de les mesures d’Interior, que denuncia per propagandístiques i jurídicament contràries a dret a més d’escassa eficàcia policial i judicial.

 

Des d’Alerta Solidària veiem com, malgrat l’alarma social artificialment creada arran de les mobilitzacions de la vaga general, i malgrat l’anunci de les extremes mesures repressives que es proposen, la població, a diferència d’altres vegades no respon com desitjaria el Govern. La brutal càrrega criminalitzadora no afecta a les ganes de seguir prenent el carrer. Perquè la ràbia contra tantes injustícies, pel moment, pot més que la por que ens volen fer sentir. 

 

Roger Sabà, representant del sindicat COS ha posat èmfasi en el desafiament simbòlic de la roda de premsa d’avui. Evidenciant que els i les independentistes donem la cara, en clara al·lusió a les fotos del web d’Interior, denuncia que és del tot desproporcionat l’esforç d’Interior per reprimir vaguistes i per atacar els drets fonamentals de manifestació. Contrasta amb l’inexistent treball per engarjolar els delinqüents de guant blanc així com per assumir les pròpies responsabilitats, de la classe política dirigent, en el desmantellament de l’estat del benestar i el lliurament dels recursos del país, en essència la força de treball de la classe treballadora catalana, als interessos especulatius financers internacionals.

 

Al parer dels independentistes,  davant les mesures antisocials que estan aplicant, que ens fa retrocedir dècades i dècades pel que fa a drets socials adquirits, no ens queda altre camí que seguir lluitant amb més força que mai i com s’ha mostrat en les darreres setmanes, afirmen, que som pel bon camí. El camí de la lluita, al carrer i on faci falta.

 

La repressió em forma d’intoxicació mediàtica, de cops de porra i piloteres, d’enduriment de legislacions, peticions fiscals desorbitades, sancions econòmiques, empresonaments i des d’aquesta setmana en forma d’aparador a internet per identificar participants en les mobilitzacions… No és més que l’única eina que els queda a uns governants cada cop més desgastats i deslegitimats socialment; que mentre ingressen sumes milionàries a la banca retallen els drets més elementals a la població.

 

A les crítiques a la web d’Interior, cal destacar la calúmnia en què incorre en tant que dóna per suposat el delicte comès abans de tot judici. Especialment greu en el cas de menors que tenen per davant la possibilitat de denunciar Interior per la vulneració del seu dret d’imatge.

 

A la roda de premsa han participat representants de les organitzacions CAJEI, Maulets, CUP, COS, SEPC, Endavant, MDT i Alerta Solidària.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM