Absolts 3 maulets de robar la bandera espanyola de Correus a Girona

Absolts 3 maulets de robar la bandera espanyola de Correus a Girona

 

Havent-se celebrat el judici el passat dilluns 13 de febrer, s’ha confirmat la sentència absolutòria del cas, després que la fiscalia es veiés obligada a demanar-ne l’absolució, per l’evident manca de proves inculpatòries a les persones denunciades.

 

Des de l’assemblea de Maulets de Girona, es celebra la resolució de la sentència per un cas que es va mostrar des de bon principi mancat de proves i rigor. Així, es considera que era l’única sentència viable per a un judici que no s’hagués hagut de celebrar mai.

 

La nit del 26 al 27 de desembre, un desproporcionat dispositiu de quatre patrulles de la Policia Municipal de Girona va iniciar una cerca exhaustiva dels activistes que haurien despenjat l’ensenya de l’Estat del balcó de l’edifici de Correus, a la vegada que haurien catalanitzat el rètol daurat de la porta central de l’entitat, arrencant-li la segona lletra O daurada de Correos. Finalment, a la zona de la Devesa, retenien i denunciaven a tres persones -militants de Maulets- pel simple fet d’anar vestits foscos, ja que, segons ells, coincidien amb les característiques descrites per un testimoni dels fets.

 

Des de Maulets, responsabilitzem a la Policia Municipal per haver dedicat tants esforços al cas, per una suposada infracció que no hauria d’estar penalitzada en cap moment. Despenjar la bandera de l’Estat espanyol en territori oprimit no hauria de ser considerat un delicte, sinó un acte simbòlic i legítim de defensa dels drets nacionals del poble català.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM