Llibertat amb càrrecs per al militant d'Endavant de Tarragona

Llibertat amb càrrecs per al militant d'Endavant de Tarragona

Cap a quarts de dotze han sortit en llibertat els dos detinguts ahir dijous al matí. Després de declarar davant del jutge, les desenes de persones que des de les nou s’esperaven per conèixer el seu estat i l’evolució del cas li han donat suport i ànims.


Informació publicada a PobleViu.cat


En total, s’han passat gairebé 20 hores al calabós per uns càrrecs relacionats tots amb la jornada de Vaga General del passat 29 de març. Segons l’atestat policial, tindria a veure els fets transcorreguts al matí als piquets, sobretot al Campus Catalunya de la URV i, més tard, al vespre, a la seu del PP.

 

El detingut militant independentista d’Endavant (OSAN) i afiliat al sindicat COS ha explicat que quan el van agafar agents de paisà mentre anava a treballar, al carrer Ferrers, creia que l’havien confós i més tard es va assabentar que la detenció era fruit, dues setmanes després, de la Vaga. A la vista judicial ha pogut veure algunes de les imatges que serviran de proves, la majoria d’elles de gent passejant. Es tracta de gravacions fetes per càmeres de seguretat i, també, del canal públic comarcal TAC12. Amb tot, ha declarat que va ser allà però que no va ser protagonista de cap dels aldarulls. En la documentació adjunta hi hauria l’article que va publicar en diversos mitjans, entre ells el nostre, en què era molt crític amb l’actuació policial. Recordem, també, que durant els moments i dies posteriors en aquell final de març va participar activament en les concentracions de suport a les primeres detingudes, on hi va fer un parlament (el podeu veure seguint aquest enllaç), i va anar a interessar-se, durant moltes hores, a la Comissaria dels Mossos d’Esquadra a Campclar, per l’estat d’aquelles persones. Tot i així, ha estat ara que l’han detingut.

 

Pel que fa a l’altre, un jove de 18 anys sense cap militància coneguda, no se n’ha sabut res ni s’ha volgut dirigir a les persones concentrades ni als mitjans de comunicació presents. Avui al vespre, a les vuit, hi ha convocades tres concentracions a Montblanc, Valls, Reus i Tarragona, a la plaça Major, a la del Blat, a la del Mercadal i a la de la Font respectivament. Allà, entre d’altres, s’hi llegirà l’article que va escriure el militant independentista titulat “No ens feu por, ens feu vergonya”.

 

També hi ha convocades concentracions solidàries a Sabadell (20h, davant la seu de CiU) i a Girona (20h, plaça del Vi).

També, a Barcelona, diumenge, hi ha convocada una manifestació pels grups de suport als presos vaguistes. A les sis a plaça Catalunya.


Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM