Aturem la cacera de bruixes, per la llibertat dels companys vaguistes

Aturem la cacera de bruixes, per la llibertat dels companys vaguistes

Comunicat d’Endavant (OSAN) i Alerta Solidària arran de la detenció d’en Josep Maria, company independentista de Tarragona.

 

Fa massa dies, des de molt abans de la Vaga General, que sentim a parlar de la necessitat de reformar lleis, normes, codis, ordenances… amb la finalitat de posar fi a la violència urbana d’uns pocs.

 

El més greu però, més enllà de la formalització d’aquests canvis normatius, de l’enduriment populista del Codi Penal, criticat per amplis sectors del món jurídic català, és la consolidació que aquests canvis pretenen establir en les nostres relacions diàries vers les injustícies socials, el tracte amb l’administració i l’acceptació del sistema econòmic vigent. Ens trobem davant una ofensiva que fa anys que dura i que pretén, a mesura que se’ns retallen drets socials i nacionals, propagar la retallada dels drets civils a la legítima protesta. Precedit per l’estigmatització de qui es manifesta. Acompanyat per la por a la represàlia. Guarnit amb la crítica demagògica de tants mitjans de comunicació que només veuen el dit i mai la lluna que aquest assenyala.

 

Des d’Endavant i des d’Alerta Solidària, com la resta de col·lectius de l’Esquerra Independentista, som conscients que l’actual context social és de lluita. De combat contra l’agressió contínua als nostres drets, arrencats amb esforç, a voltes a cops, de les generacions que ens precedeixen. Se’ns prometia progrés amb la Unió Europea i la recepta neoliberal. I cada dia som més a prop de la intervenció i comencen a imposar-nos els mateixos nivells de precarietat que pateixen ja els companys portuguesos, grecs, marroquins…

 

El dia de Vaga General va fer visible aquest conflicte. Protagonitzat per una part de la població que no es resigna i que apel·la a la resta a perdre la por. A assumir el rumb del país en uns temps de canvi on l’alternativa ja no és només possible sinó més que mai, necessària.

 

La detenció d’en Josep Maria, a Tarragona, militant d’Endavant, per la seva participació en la Vaga, així com el processament d’una vintena més d’independentistes, entre la vuitantena de persones encausades com a xifra general, denota que qui ens governa té posada la direcció fixa, en el camí de la precarització, l’empobriment i la necessària repressió per imposar la pau romana. Amb en Josep Maria, avui, 19 d’abril, cinc companyes més han estat detingudes. Quatre a Barcelona i una altra, també a Tarragona.

 

Cridem a la solidaritat amb en Josep Maria i la resta de detingudes, exigim la seva llibertat immediata i sense càrrecs. Però també cridem al conjunt de la societat catalana a perdre la por. A organitzar-se i sortir-nos del camí que ens imposen per assolir un futur digne en uns Països Catalans lliures.

 

Finalment, volem recordar que els grups de suport als vaguistes presos (Dani, Isma i Javi) han convocat una manifestació, que nosaltres recolzem, aquest diumenge, dia 22, a les sis de la tarda a la plaça de Catalunya de Barcelona.

 

Per la llibertat dels presos de la Vaga General,

Per la retirada de càrrecs de totes les persones represaliades,

Cal intensificar la lluita popular!

 

 

Tarragona,

19 d’abril de 2012

 

Endavant (Organització Socialista d’Alliberament Nacional)

Alerta Solidària (Organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista)

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM