La recollida de finançament del documental sobre l'Operació Garzón supera les expectatives

La recollida de finançament del documental sobre l'Operació Garzón supera les expectatives

 

El projecte de Llibertat.cat i Zeba Produccions aconsegueix 277 mecenes i 10.725 euros

 

El documental Operació Garzón contra l’independentisme català serà una realitat. La campanya de micromecenatge que durant 40 dies ha maldat per obtenir el finançament mínim necessari per fer-lo possible i que ha finalitzat aquest diumenge ha estat un èxit i ha superat amb escreix les previsions dels impulsors. Ha aconseguit un total de 10.725 euros dels 6.000 que es demanaven inicialment.

 

Llibertat.cat i Zeba Produccions agraeixen l’esforç de les 277 persones que han esdevingut mecenes del projecte i que en els propers mesos, un cop el documental estigui realitzat, rebran les recompenses a casa seva. Al llarg de 40 dies aquests 277 mecenes han aportat quantitats -aptes per a totes les butxaques- per tal de fer possible aquest documental que pretén explicar al món la cara silenciada dels Jocs Olímpics de Barcelona 92: l’Operació Garzón, en el 20è aniversari de les Olimpíades. Un ràtzia repressiva contra l’independentisme català que va perseguir i torturar 38 independentistes que estaven acusats de pertànyer a Terra Lliure.

 

Els promotors del projecte han celebrat l’èxit de la iniciativa i han agraït tothom que hi ha col·laborat fent aportacions o bé fent difusió i donant suport al projecte, com és el cas de personalitats del món de la cultura, la comunicació i els drets humans que hi han donat suport, com Josep Maria Terricabras, Matthew Tree, Víctor Alexandre, Toni Albà, Quim Masferrer, Ramon Piqué, Carles Bonaventura, David Bassa, Roger Palà, David Fernández, Xavi Sarrià, Feliu Ventura, Francesc Ribera “Titot”, Cesk Freixas, Pau Alabajos, Jordi Montañez, Josep Nadal, Andreu Valor, Eina, Pirat’s Sound Sistema, Orxata Sound System, etc.

 

Projeccions arreu dels Països Catalans i traducció en altres idiomes

El suport que ha aconseguit de moment el documental fa que a dia d’avui ja hi hagi concretades diverses projeccions amb motiu del vintè aniversari de l’Operació Garzón. A més, l’èxit de la recollida de finançament permetrà, també, poder traduir i subtitular el documental a diversos idiomes i aconseguir així que una història que s’ha volgut silenciar a l’estat espanyol es pugui donar a conèixer arreu.

 

Així mateix, el fet de superar el pressupost mínim establert farà possible que es pugui aconseguir millorar la qualitat del documental en molts aspectes, sobretot tècnics, amb equips de més qualitat. A més, els treballs de postproducció tant d’imatge com d’àudio se’n veuran molt beneficiats, donant així un resultat molt més professional.

 

Per qui no hagi estat a temps de col·laborar econòmicament amb el documental, pot fer-ho des d’aquesta pàgina. En aquest sentit, Llibertat.cat i Zeba Produccions fa una crida a particulars i també a entitats, col·lectius i organitzacions perquè col·laborin i organitzin projeccions del documental per les diferents poblacions dels Països Catalans.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM