Crida a la solidaritat davant de l’ofensiva repressiva de la Vaga General

Crida a la solidaritat davant de l’ofensiva repressiva de la Vaga General

 

La calma no acaba d’arribar malgrat que les comissaries policials han quedat buides de persones detingudes per la seva participació en la Vaga General (Badalona, Barcelona, Gramenet del Besòs, Mataró, Palma, Sabadell i Tarragona).

 

Quatres persones han estat ingressades a presó, dues d’elles militants del sindicat estudiantil AEP de la Universitat de Barcelona. Sens dubte un cop dur per elles i per a les famílies, companyes i entorn militant.

 

I més enllà d’aquests empresonament, el nombrós grup de detingudes que van quedar en llibertat amb càrrecs, algunes d’elles eludint la presó pel pagament de fiances, com en Marc del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, augura uns propers mesos complicats i carregats de crides a la solidaritat.

 

La primera d’elles: aquesta tarda, a les set, Alerta Solidària convoca la concentració a la plaça Universitat de Barcelona contra la brutalitat policial, per la retirada de càrrec de les persones detingudes i per la llibertat immediata de totes les quatre persones empresonades.

Concentració contra la repressió de la Vaga General

Avui, 19 hores, Plaça Universitat de Barcelona

 

El context en què s’han produït aquestes detencions, en el marc d’una jornada de lluita obrera, semblen no exisitir per a molts polítics i mitjans de comunicació. Avocats a difamar i condemnar abans d’hora el col·lectiu de represaliades, han menystingut el nombre de persones ferides, les càrregues indiscriminades però també el creixent grau de tensió entre les classes populars del nostre país front agressions diàries als nostres drets socials, laborals i nacionals.

 

L’anunci de l’amnistia fiscal per als autèntics professionals de la violència, al costat de la criminalització del moviment obrer que lluita com pot i sense renunciar a res, és una evidència del bàndol per al qual treballen els nostres governants i la seva premsa afí.

 

Nosaltres, Alerta Solidària, des de l’Esquerra Independentista, farem costat a les persones empresonades, a les nombroses persones ferides i serem al costat del conjunt de represaliades en els diversos processos judicials que ara tot just comencen.

 

Però també serem al costat dels nostres interessos de classe en front els intents de retallar els nostres drets a la vaga, a la manifestació i en contra tot intent d’endurir més encara un ja molt populista codi penal.

 

Som conscients que a mesura que els nostres drets civils i laborals s’equiparen cada dia més als dels països del nord d’Àfrica, les mesures coercitives de l’Estat, l’equipament i impunitat policial, les extralimitacions judicial, les excepcionalitats penals, etc, prendran cada dia més rellevància i acompanyaran així els plans de precarització progressiva de les nostres vides i d’aquesta empobrida democràcia. Ens caldrà molta constància, tenacitat i entrega per revertir aquest procés. Però sabem, ho veiem, dia a dia, arreu del país, arreu dels Països Catalans, que malgrat xifres enormes de detingudes, grans dosis de criminalització mediàtica, la realitat és la que és, la classe treballadora cada dia pateix més i amb aquest sofriment, arriba l’organització, i amb l’organtizació assolirem el nostre dia.

 


Per la llibertat dels companys empresonats per la Vaga General

Per la retirada de càrrecs de les companyes represaliades

 

Endavant amb la solidaritat i amb la lluita obrera!

 

Pots adherir-te a la petició de llibertat per als dos companys de l’AEP en aquest blog: http://llibertatestudiants29m.blogspot.com.es/p/comunicat.html

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM