Van quedant en llibertat o traslladats a jutjats les detingudes de la comissaria de Les Corts

Van quedant en llibertat o traslladats a jutjats les detingudes de la comissaria de Les Corts

 

A l’espera de que quedin en llibertat o que passin als jutjats les detingudes que són encara a Les Corts. Algunes d’elles ja han sortit, entre elles en Roger de Sant Andreu, i algunes altres, com les detingudes a Les Corts, poden seran traslladades als jutjats en els properes minuts.

 

Balanç repressiu de la vaga general

Després d’una intensa i llarga jornada de lluita per mostrar una altra vegada el rebuig de la major part de la societat a les reformes laborals, a les retallades, i a totes les mesures que lluny d’acostar-nos a un model social més just, reforcen i imposen un capitalisme cada cop més ferotge marcant   més les diferències entre la classe obrera i els empresaris, s’ha saldat a hores d’ara amb 33 detinguts confirmats arreu dels Països Catalans, amb una vintena de persones ferides al llarg del dia d’ahir, la majoria d’elles arrel de les diferents càrregues d’aquesta tarda.

 

Les diferents situacions de tensió generades des de primera hora de la matinada d’ahir entre piquets i agents policials, la majoria d’ells de paisà obrí la veda a les detencions per part dels cossos repressors amb detencions a Santa Coloma de Gramenet, Mataró, Sabadell, Palma, Tarragona,  i als barris barcelonins del Poblenou, Sant Andreu, Les Corts, i el Raval. Al llarg de la jornada de la Vaga es saldà amb un total de 16 persones detingudes militants d’organitzacions de l’Esquerra Independentista (Maulets, CAJEI, CUP, MDT i Endavant).

 

Al llarg del dia la tensió anà augmentant i els enfrontaments entre la policia i manifestants es saldà amb més detencions que encara no han pogut ser comprovades.

 

El balanç de la jornada de lluita es saldà, segons asseguren algunes fonts, amb més de 20 persones ferides, 4 d’elles encara hospitalitzades a hores d’ara.

 

SUPORT A LES DETINGUDES

Un cop es va desconvocar la manifestació, la jornada de lluita no acabà, i un centenar de persones s’adreçaren a la Comissaria de Les Corts, a on hi havia les companyes detingudes del Poblenou, de Gràcia, de Sant Andreu i de Les Corts, per mostrar la seva solidaritat. La concentració s’acabà a les 00:30 quan deixaren anar en llibertat a un company menor d’edat detingut en el piquet de l’EI de Les Corts.

 

La solidaritat continua a hores d’ara, des de les 10:00 del matí. Prop d’un centenar de persones continuen concentrades a la comissaria de Les Corts a l’espera que deixin anar a la resta de companyes.

 

Dels 11 militants de l’Esquerra Independentista detinguts ahir a Barcelona només 2 van ser posats en llibertat. Aquesta tarda només una d’elles ha quedat ja en llibertat.

 

Les militants de l’Esquerra Independentista detingudes a Santa Coloma, Mataró i Badalona foren posades en llibertat al llarg del matí i mig dia d’ahir, pendents de ser citats a Jutjats per declarar, i el company de Santa Coloma pendent que el citin per a la celebració del judici de faltes.

 

A Tarragona, aquesta tarda també hi ha convocada una concentració per demanar la llibertat de les 7 persones detingudes anit, i denunciar la brutalitat policial que es generà al llarg de la jornada de lluita d’ahir.

 

Des d’Alerta Solidària volem fer una crida per mostrar tota la nostra solidaritat a les persones detingudes, i felicitar a totes les companyes que dia a dia amb valor i coratge planten cara a la repressió de l’Estat i al capitalisme.

 

La repressió no ens aturarà.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM