CONCENTRACIÓ A LES CORTS EN SUPORT A LES 51 DETINGUDES DEL 29M A BARCELONA

CONCENTRACIÓ A LES CORTS EN SUPORT A LES 51 DETINGUDES DEL 29M A BARCELONA

Més de 60 persones estan concentrades (14:00) al davant de la comissaria de policia de Les Corts, mostrant la seua solidaritat amb les 50 persones (aproximadament) que encara queden detingudes a les dependències policials del carrer Travessera de Les Corts nº321. Malgrat que els mossos han intentat identificar a la gent que s’ha anat concentrant desde les 10:00 del matí, encara  hi ha gent que s’està acostant per saber més dades de les persones que hi són a dins. De la mateixa manera, no es coneix exactament el nombre de persones detingudes, però segons últimes dades policials podem parlar de 51 del total de 53 detencions que hi van haver ahir en total a Barcelona (2 persones foren alliberades ahir).


Durant les pròximes hores les detingudes passaran a disposició judicial per a declarar als jutjats. Per aquesta raó fem una crida per a recolzar la concentració que encara continua a Les Corts de manera indefinida per mostrar la solidaritat amb les detingudes. Volem remarcar la intoxicació mediàtica que s’està vivint a la majoria de mitjans de comunicació sense parlar de la infiltació i provocació dels mossos dins de le mobilitzacions. De la mateixa manera, reproduim la notícia de La Directa que parla de l’important nombre de persones ferides amb politraumatismes molt greus arran de la força policial desplegada ahir a Barcelona.

On hi ha lluita hi ha repressió, on hi ha repressió, hi ha solidaritat.

29-M: 56 detencions a Catalunya i 20 persones ferides per les bales de goma a Barcelona

JESÚS RODRÍGUEZ | 30/03/2012

Arrel de l’ús massiu de pilotes de goma per part dels mossos d’esquadra una vintena de persones han patit politraumatismes i han estat ateses a l’Hospital del Mar, l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital Clínic. Dos globus oculars destrossats per una bala de goma i una melsa reventada per un cop de peu són algunes de les lesions més greus.

A Barcelona ciutat han estat detingudes 38 persones per participar a les mobilitzacions contra la vaga general. Al conjunt de Catalunya aquesta xifra s’eleva fins a les 56, a les que cal sumar les dues de Ses Illes. A l’Estat espanyol també hi ha hagut detencions a Madrid i Andalusia. El balanç de persones ferides també és greu: 15 politraumatismes diagnosticats a l’Hospital del Mar, un impacte directe d’una bala de goma al globus ocular i una greu lesió a la melsa com a conseqüència d’un cop de peu d’un agent antiavalot. A l’Hospital de Sant Pau van ser 7 les víctimes de bales de goma ateses al servei d’urgències, una noia també és a l’espera de saber el nivell d’afectació al globus ocular. Per primer cop des del seu desplegament a Catalunya els mossos d’esquadra han fet un ús massiu de gasos lacrimògens al centre de la ciutat de Barcelona. Es tractava de càpsul·les ATF llançades amb les tradicionals escopetes de bales de goma.

Al llarg de la nit i matinada s’han produït diverses situacions de tensió entre els piquets i agents policials, en la majoria de casos de paisà. Abans de l’alba s’han produït cinc detencions. La primera a les dues de la matinada a Nou Barris (Barcelona), un home de 50 anys ha estat conduït fins a comissaria i després ha quedat en llibertat sota l’acusació d’haver siliconat un establiment comercial. Poc abans de les tres de la matinada, un jove ha estat detingut per agents de paisà a l’avinguda Alfons X del districte de Gràcia de Barcelona. A Santa Coloma de Gramenet, un noi ha estat detingut per la policia local, però ha quedat en llibertat poc després de les tres de la matinada. La quarta detenció s’ha produït a Mataró, on un jove ha estat emmanillat i traslladat a comissaria. A l’avinguda Andorra de Tarragona s’ha viscut el cinquè episodi repressiu. Després, durant les hores diurnes, han arribat les tres detencions de Badalona, sota l’acusació de desobediència a l’autoritat, dues a Sabadell i tot un seguit de detencions a Barcelona, en especial als entorns del passeig de Gràcia durant el matí i, a la plaça Urquinaona, plaça Catalunya, Rambla del Raval, i altres punts del centre de la ciutat, tant per part de Mossos d’Esquadra com de la Guàrdia Urbana, durant la tarda i nit. Dues de les persones detingudes són menors.

Càrregues duríssimes i utilització de pots de fum

Per primer cop, en vint-i-cinc anys de desplegament, els mossos d’esquadra van fer ús massiu dels gasos lacrimògens en una zona urbana. Després que els agents s’equipessin amb màscares antigas, van propulsar una vintena de projectils de fum que van impactar a la part superior de la plaça de Catalunya, en direcció al Passeig de Gràcia i la Rambla de Catalunya. Les pilotes de goma llançades a curta distància i les puntades de peu, porrassos i cops de puny van provocar ferides molt greus a diversos manifestants. Les conseqüències: un noi amb la melsa reventada que va haver de ser intervingut  d’urgència al quiròfon de l’Hospital del Mar i l’impacte als globus oculars d’un noi i una noia, amb la previsible pèrdua de visió. Altres vint persones han ingressat als serveis d’urgències amb politraumatismes menys greus.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM