Al punt del migdia del 29-M les mobilitzacions són àmplies i hi ha vàries detingudes

Al punt del migdia del 29-M les mobilitzacions són àmplies i hi ha vàries detingudes

Les detencions confirmades arriben a vint

Dotze hores després de l’inici de la vaga podem confirmar un mínim de dinou persones detingudes arreu dels Països Catalans: aquestes serien, un a Gramenet del Besòs, un a Mataró, cinc a Sabadell, sis al barri de Les Corts de Barcelona, dos a Palma de Mallorca, dos a València i tres a Badalona. Entre les persones detingudes hi hauria gent de la CAJEI, Maulets, SEPC, CUP i MDT entre d’altres col·lectius i organitzacions.


Tot i així, fonts que encara no han pogut ser confirmades parlarien de més detinguts, una desena a Barcelona, Tarragona i Sabadell.

 

Per altra banda, hi hauria vàries persones ferides fruit de les càrregues policials dels Mossos d’Esquadra en llocs com Sabadell, en els que Vilaweb Sabadell ha denunciat que tres de les seves periodistes han estat agredides per part dels Mossos d’Esquadra.

 

Cal destacar que hi ha hagut diverses càrregues, identificacions i retencions a nombrosos llocs també per part dels Mossos d’Esquadra, com al barri de Poblenou de Barcelona o a la Zona Universitària també de Barcelona.

 

 

La participació i la combativitat de la jornada és alta.

Després de dotze hores de Vaga es pot constatar que la participació a la Vaga i la combativitat d’aquesta és alta. L’Esquerra Independentista i els Moviments Populars s’estan mobilitzant arreu del país amb nombrosos piquets, manifestacions, accions, talls… Encara queden prop de dotze hores de Vaga i se’ns dubte la mobilització continuarà.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM