Condemnat per tacar una pancarta de PxC quan havia estat colpejat i amenaçat

Condemnat per tacar una pancarta de PxC quan havia estat colpejat i amenaçat

El passat 6 de febrer tingué lloc a L’Hospitalet del Llobregat un judici contra un company independentista, acusat d’una falta de danys,  per haver llançat pintura sobre una pancarta de Plataforma per Catalunya durant un acte de campanya que feia aquest partit al Centre Cultural Barrades.

 

Després del judici, en el què hi anà el representant de Plataforma per Catalunya, finalment hem rebut la sentència que ha estat condemnatòria, imposant una multa 117 euros i 4 dies de localització permanent tal i com va sol·licitar el Ministeri Fiscal.

 

Antecedents del cas

El passat 17 de novembre de 2011 durant un acte de campanya electoral fet pel partit racista i d’extrema dreta Plataforma per Catalunya al Centre Cultural Barrades de l’Hospitalet de Llobregat, tres joves com a acte de denúncia, van penjar una pancarta en contra d’aquest partit i van llençar pintura contra els cartells de PxC i del centre cívic.

 

Quan els independentista i antifeixistes marxaren del lloc, el regidor de PxC de l’Hospitalet, Daniel Ordóñez González amb els seus esbirros van perseguir-los. En el trajecte de persecució van atrapar a un dels nois, el van envoltar, i el van amenaçar. Li van buidar un esprai de pebre a la cara i el van colpejar, mentre el regidor de PxC trucava a la policia local de l’Hospitalet.

 

Quan la policia es personà al carrer on més de 8 neonazis encerclaven al company antifeixista, enlloc d’atendre les conductes que sí que eren imputables de delictes penals, redactaren l’acta de denúncia tal i com el regidor Daniel Ordoñez els hi anava relatant.

 

Després de tres mesos el company de l’Hospitalet que havia estat agredit per reconeguts membres de PxC va ser jutjat, i ara ha estat condemnat per lluitar contra el racisme.

 

Davant tots aquests fets, des d’Alerta Solidària volem deixar ben clar que tota agressió tindrà resposta, i que animem a totes les persones a lluitar contra el feixisme, la seva impunitat i la cobertura policial de què massa sovint gaudeixen.

 

Feixisme ni a l’Hospitalet ni enlloc.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM