Vist per sentència el judici d’usurpació de Torre Sivilla

Vist per sentència el judici d’usurpació de Torre Sivilla

Quatre anys després que es desallotgés el centre social Torre Sivilla de Cardedeu, quatre  companyes d’aquest municipi varen ser jutjades, enfrontant-se a 6 mesos de pena-multa a raó de 20 euros diaris, sumant en total 14.400 euros, o a 3 mesos de presó en cas de no acatar el pagament de la pena-multa, pel simple fet d’alliberar espais per a l’ús del poble.


El passat 12 de març, es dugué a terme la celebració del judici de les imputades per un delicte d’Usurpació del centre social Torre Sivilla, després de més de 4 anys des del desallotjament sense que els propietaris formessin part del judici de manera formal com acusació. Només hi van ser com a testimonis i, a més, com si d’un circ es tractés, van declarar que la casa estava buida des de feia molt de temps, i que l’immoble estava, abans de l’okupació, en un estat precari.

 

Els Mossos d’Esquadra interpretaren un paper barroer i inaudit, en declarar que no havien tingut temps de llegir-se les actes que redactaren en el seu dia, i que per tant no sabien què dir. Admeteren que imputaren a tres persones que la policia local els hi digué que imputessin, admetent així que les tres identificacions realitzades en la concentració que realitzaren el dia del desallotjament, a priori aleatòries, realment foren un previ assenyalament de la policia local de quines eren les tres persones a identificar.

 

Concentració a les portes dels Jutjats

Més d’una cinquantena de persones el dia del judici, des de quarts de 12 del matí, es concentraren a les portes dels Jutjats de Granollers en mostra de solidaritat i suport a les encausades en aquest procés. Continuant així la denúncia de la persecució política que pateixen les persones militants de l’Esquerra Independentista alhora d’organitzar-se i plantar cara al sistema.

 

Esperant l’absolució

Havent vist que les declaracions de les persones citades a declarar com a testimonis, afectats, o agents actuants evidenciava clarament una manca de proves reals per a poder sostenir el principi acusador, havent-se evidenciat la intenció política de perseguir a les persones actives a nivell organitzatiu del poble, i la construcció i confecció de les actes denunciants dels Mossos d’Esquadra per a buscar els responsables polítics de l’acció, la jutgessa posà en dubte el sentit d’aquest judici i es deixà oberta la porta de l’absolució.

 

Història del cas

L’Agost de 2007, l’Assemblea de Joves de Cardedeu alliberaven Torre Sivilla, una acció encarada a criticar el sistema capitalista i la gran especulació immobiliaria que patia el poble, i el país en general.

Després de 8 mesos els Mossos d’Esquadra, seguint les ordres del Jutjat número 2 de Granollers, van posar fi al projecte que havia sorgit de la iniciativa popular desvinculada de les administracions.

Gairebé quatre anys després, aquestes persones van ser jutjades el dilluns 12 de Març acusades d’un delicte d’usurpació, enfrontant-se a una pena-multa demanada pel fiscal de 20€ diaris és a dir, un total de 14.400 euros o 3 mesos de presó per cada un d’ells en cas de no pagar la multa.

 

Des d’Alerta Solidaria volem mostrar tot el nostre suport a les quatre militants acusades en aquest procés per haver denunciat que l’especulació és un fet i haver demostrat que un altre model d’espais és possible.

 

 

Més informació a:

http://torresivilla.blogspot.com.es/

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM