Avui declaren quatre encausats més per les càrregues a la UdG

Avui declaren quatre encausats més per les càrregues a la UdG

Es tracta de tres estudiants i una treballadora de la universitat , que se sumen als tres detinguts el dia 16 de desembre

 

Notícia publicada per El Triangle.eu

 

El jutge que investiga les càrregues dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona (UdG) del dia 16 de desembre ha citat a declarar divendres a tres estudiants i una treballadora del personal d’administració i serveis (PAS) de la universitat. El dia en que se celebrava el 20è aniversari de la UdG, els estudiants van protestar contra les retallades en educació aprofitant que el President de la Generalitat, Artur Mas, acudia a l’acte. Les protestes van acabar amb càrregues dels antiavalots a la Facultat de Lletres i el claustre i els mateixos agents van practicar tres detencions.

 

Són els Mossos d’Esquadra els qui han identificat als nous quatre encausats, i el jutge els ha citat a declarar divendres als jutjats de Girona. La plataforma UdG, que va recollir més de 1.200 signatures de rebuig a l’actuació policial i exigint la dimissió de la rectora Anna Maria Geli, ha convocat una concentració de suport, que es farà primer davant del Rectorat i, després, a dos quarts de dotze, davant dels jutjats. Per altra banda, sis dels ferits aquell dia han presentat als jutjats una denúncia col·lectiva contra la rectora, el vicerector del campus, Pere Albó, i diversos comandaments dels Mossos d’Esquadra per sis faltes de lesions i coaccions.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM