Recurs massiu contra 115 multes per manifestar-se contra el racisme

Recurs massiu contra 115 multes per manifestar-se contra el racisme

Aquest migdia, una quinzena de persones ha presentat davant la Conselleria d’Interior de la Generalitat de Catalunya diferents recursos contra les sancions imposades per part del Departament a 115 persones que participaren a la manifestació antifeixista del passat 2 d’octubre a Barcelona.

 

Publicat a l’Accent.cat


2oct_pxc_recurs

El recurs, que posa fi a la via administrativa, ha estat presentat contra l’expedient sancionador que el Departament d’Interior ha fet arribar a diverses persones que participaren de la concentració antifeixista.

 

Els fets es remunten al proppassat dos d’octubre, quan sota el lema “Feixisme Mai Més. Combatem el feixisme, el racisme i la xenofòbia de PXC”  unes tres-centes persones es concentraren a la Plaça Urquinaona per tal de mostrar el seu rebuig a la concentració que coetàniament s’estava duent a terme a la Plaça de Sant Jaume, convocada pel partit feixista de Josep Anglada, Plataforma per Catalunya.

 

En el decurs del matí, les persones concentrades a la Plaça Urquinaona, es dirigiren cap al Passeig Lluis Companys. El fort desplegament policial d’aquell matí conclogué amb la retenció i identificació d’algunes persones que formaren part de la manifestació a les  proximitats del carrer de la Bòria.

 

L’expedient sanciona a  un total de 115 persones per “infracció de caràcter lleu en desobeir els mandats de l’autoritat o dels seus agents dictats en directa aplicació de la Llei Orgànica sobre protecció de la Seguretat Ciutadana”, la famosa i coneguda Llei Corcuera.

 

De l’expedient sancionador que el Departament d’Interior ha fet arribar a les persones encausades se’n desprèn literalment que “ es va donar ordre als manifestants que es tractava d’una manifestació no comunicada i que la finalitzessin immediatament”. Igualment, es diu que “ Consta també a l’acta que els manifestants van fer cas omís a les ordres donades pels agents i van continuar desplaçant-se pel carrer Comerç i posteriorment pel carrer Princesa. Finalment “durant tot el temps que la manifestació va estar en moviment, es va impedir la normal circulació tant dels vehicles particulars com dels serveis públics, motiu pel qual va ser necessari  que la Guàrdia Urbana tallés la circulació i es van haver de desviar diferents línies d’autobusos”.

 

Per contra, en la resolució impugnada mitjançant el recurs d’alçada presentat aquest matí  a la seu del Departament d’Interior s’esgrimeix en primer lloc que els motius de caire interpretatiu i valoratiu,  mancats de tota lògica i suport provatori no poden ser objecte de comprovació ni es poden tenir en compte pel que fa al cas; en una clara al·lusió a la presumpta desobediència per part d’algunes persones assistents a la manifestació sense tenir constància exacta de si l’omissió a les demandes de la policia es feu efectiva o no per part de les persones sancionades.

 

Així, per altra banda deixa clar que “l’atribució de responsabilitat i per tant la imposició de la sanció que fa la resolució del Director General que aquí s’impugna s’ha dictat amb absolut menyspreu als principis de la potestat sancionadora”.

Finalment i en el decurs d’aquest migdia, un grup de les persones multades, ja ha fixat noves dates per a continuar amb les mobilitzacions que s’han iniciat avui amb l’entrada al registre dels recursos contra les sancions imposades.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM