Felip Puig imposa 4.500 € a dues companyes per manifestar-se contra el racisme a Salt

Felip Puig imposa 4.500 € a dues companyes per manifestar-se contra el racisme a Salt

Adjuntem la notícia difosa per les companyes del grup de suport a les persones sancionades per la manifestació del dia 27 d’agost i us animem a participar de la concentració de rebuig a les multes el proper 31 de març, a les 12 del migdia, a la Delegació de la Generalitat a Girona.


Visita el blog de la campanya: http://peldretamanifestarnos.org/

 

Felip Puig multa amb 4.500 euros les companyes Mostafà i Sílvia per haver-se manifestat el dia 27 d’agost a Salt contra el feixisme d’Anglada i la PxC.

 

La Campanya pel dret a manifestar-nos vol expressar el seu rebuig i indignació per la multa de 4500 euros que el Departament d’Interior ha imposat a dues companyes per haver-se manifestat contra el feixisme el dia 27 d’agost a Salt.

 

Puig ha utilitzat de la manera més barroera un defecte de forma: és que desconeixia el Departament d’Interior la manifestació quan havia desplaçat a Salt desenes d’antiavalots dels mossos d’esquadra i fins i tot un helicòpter? L’única explicació plausible per una multa com aquesta és la voluntat de conculcar els nostres drets democràtics, intentant impedir per la via de la repressió, és a dir, de la por, que ens manifestem. És una altra forma d’implementar la mateixa lògica que hi ha darrera la brutalitat policial que fa quatre dies totes i tots hem vist desfermada pels carrers de València.

 

Però a més no podem oblidar quin era el contingut de la manifestació: una manifestació antiracista i antifexista per rebutjar l’intent d’Anglada i la PXC d’encendre l’odi racista als carrers de Salt. Amb aquesta sanció el govern de CiU se situa sense cap pal·liatiu al costat dels feixistes.

 

Pel que fa a la via legal, anunciem que, per descomptat, recorrerem en alçada aquesta sanció davant del conseller d’Interior. A Felip Puig, doncs, li correspondrà assumir la decisió i, per tant, sobre ell en primer terme i en segon lloc sobre tot el govern de CiU recaurà el pes de la responsabilitat política.

 

Des de la Campanya no tenim cap dubte, però, que la nostra força és la de la mobilització. La mateixa força que, en forma d’adhesions de suport de 600 persones i entitats, diverses mocions presentades i una manifestació a Girona, van fer que el Departament d’Interior reculés parcialment de l’intent de multar-nos amb 9.000 euros.

 

Per això apel·lem una vegada més a totes les companyes i companys i les organitzcions de l’esquerra a no deixar passar aquesta agressió i afegir-se a la campanya. Que és una campanya més per aturar la regressió dels nostres drets democràtics davant la repressió i el feixisme.


-Cridem tothom i totes les organitzacions que no ho hagin fet encara a adherir-se a la campanya (peldretamanifestarnos.org o adhesions@peldretamanifestarnos.org) i a difondre-la.

 

-Convoquem una concentració davant de la Delegació de la Generalitat a Girona el proper dissabte 31 de març a les 12 del migdia.

 

-Fem una crida també a la solidaritat econòmica, perquè 4.500 euros per a les treballadores i treballadors com nosaltres és una quantitat òbviament inassumible. Per això convidem tothom a comprar i estendre el nostre material de campanya

-adhesius, xapes- i a fer aportacions al compte corrent 0081.7020.26.0001276434.

 

Si en toquen una, ens toquen a totes!

Ni un pas enrere contra el feixisme i la repressió!

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM