Nova manifestació multitudinària a València, noves agressions policials i amenaces feixistes

Nova manifestació multitudinària a València, noves agressions policials i amenaces feixistes

Ahir a les 18 de la vesprada començava una nova mobilització ciutadana al centre de València que anà de l’Institut Lluís Vives fins a la Delegació de Govern. Milers de persones es concentraren sota el lema “Som el poble, no l’enemic” per denunciar l’onada repressiva viscuda aquests dies i demanar la dimissió de la delegada Paula Sanchez de León. Davant de la delegació, al carrer Colom, es visqueren alguns moments de tensió quan la policia retingué a un home d’uns 50 anys durant uns minuts. Poc després. la gent es dirigí cap a altres llocs de la ciutat, com la seu del PP, per a fer palés el seu malestar i la seua indignació. Al finalitzar totes aquestes mobilitzacions, un grup de 3 joves fou agredit, sense cap provocació, per una dotació d’antiavalots de la Policia Nacional a la Gran Via de Ferran el Catòlic. Segons relaten els testimonis, 3 furgons pararen a l’altura d’aquest grupet i baixaren una dotzena de policies per a agredir-los i encerclar la zona per impedir l’ajuda solidària.

AMENACES FEIXISTES

Segons publicava ahir Vilaweb “fonts del professorat de l’IES Lluís Vives de València ha informat a VilaWeb que les últimes hores han rebut amenaces serioses del grupuscle d’ultradreta España 2000. Diverses trucades de membres del grup anuncien que la feina inacabada a les comissaries de la policia espanyola l’acabaran ells al carrer. Segons ha explicat el portaveu de l’institut a les mobilitzacions, Josep-Manel Vert, membres d’España 2000 han realitzat dues trucades telefòniques al centre amenaçant pares, alumnes i professors amb apallissar-los (àudio). ‘Han dit que vindrien grups, que acabarien amb la feina que no havia acabat la policia nacional i que apallissarien a qualsevol, que vindrien amb molts cotxes’, ha denunciat Vert, que també és membre de l’associació de pares de l’institut.

Els membres d’España 2000 han parlat ‘amb prepotència i descaradament’, ha afirmat Vert, que ha avançat que l’institut ha decidit denunciar les amenaces a la policia i fer-ho públic als mitjans de comunicació.

Crida a la precaució

Els responsables de l’institut han fet córrer la veu i han avisat als alumnes ‘que vagen amb molt de compte, que siguen molt curosos a l’hora de manifestar-se, que vagen junts i que quan hagen de refugiar-se ho facen a dins de les cases o en l’institut’. Fins ara no es té constància de cap tipus d’agressió per part de grups d’extrema dreta. ‘De moment no ha passat res però procurarem anar amb molt de compte’, ha indicat.”

1329839077_777897_1329953494_album_normal


Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM