Milers de manifestants a València contra la repressió policial

Milers de manifestants a València contra la repressió policial

Aquesta vesprada al voltant de 40.000 persones han ocupat els carrers de València en protesta per les fortes ràtzies repressives que ha viscut la ciutat aquestes últimes jornades. La manifestació, que ha recorregut gran part del centre de la capital valenciana, s’ha dirigit en última instància cap a la Delegació de Govern per demanar la immediata dimissió de la delegada Paula Sánchez de León.

Tota aquesta resposta ciutadana esdevé fruit de 4 intensos dies de lluita al carrer on les estudiants i la policia han sigut protagonistes. Les primeres, per simbolitzar la lluita contra les retallades que afecten a l’educació i les segones, les forces de seguretat de l’Estat Espanyol, per protagonitzar una repressió que ha superat tots els límits coneguts. En poques paraules, hem pogut viure moments que recordaven les mobilitzacions dels anys 70, amb la diferència de que ara a aquest sistema l’anomenen supossadament democràtic.

L’últim balanç repressiu

Arran de la penúltima jornada de mobilitzacions es pogueren comptabilitzar un total de 29 persones detingudes, 5 d’elles menors. Aquestes foren alliberades el mateix dilluns per la vesprada. Avui al matí, 12 de les 24 persones que encara restaven als calabossos de la comissaria de Sapadors han sigut tretes al carrer. L’altra dotzena de detingudes han passat a dispossició judicial al migdia, i han anat eixint al carrer al finalitzar les declaracions. La forta repressió policial viscuda i les nombroses mobilitzacions que s’han viscut aquests dies han fet que poques persones s’hajen acostat a la ciutat de la Justícia. Bàsicament han estat les famílies i els amics els que s’han apropat a donar suport a l’eixida de les detingudes.

Un altre punt que s’ha d’analitzar són els centenars de persones agredides, retingudes, agreujades, ferides, amenaçades, maltractades i apallissades per a policia. A hores d’ara ja s’estan estenen les reunions i els contaces per poder afrontar possibles sancions i treballar per denunciar de manera individual i col·lectiva l’actuació policial.

La solidaritat

Són molt nombroses les mostres de solidaritat que aquests dies han omplert les ciutats del nostre país, Girona, Castelló, Gandia, Barcelona, Palma, Alacant, Barcelona.. són alguns dels exemples del ressó que ha agafat aquesta Primavera Valenciana i com les mostres de suport estan acompanyant les valencianes i les seues reivindicacions.

Des d’Alerta Solidària us anirem informant d’aquestes notícies, convocatòries i altres novetats que puguen sorgir derivades de les nombroses mobilitzacions. Per a més informació podeu seguir el twitter d’Alerta Solidària @Alertasolidaria i les etiquetes #IESLluísVives i #primaveravalenciana

 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM