Absolució per als 3 estudiants independentistes de València.

Absolució per als 3 estudiants independentistes de València.

 

Finalment la jutgessa ha dictat l'absolució dels tres militants del SEPC i Maulets, acusats en un principi de faltes per lesions i amenaces a un conegut líder de la violència feixista.El passat 7 de febrer es celebrà el judici a la Ciutat de la Justícia de València on s’acusava els tres joves, militants del SEPC i Maulets, de faltes per lesions i amenaces. Els fets que originaren aquest procés ocorregueren el passat 29 de novembre de 2006, dins del marc de les eleccions a claustre que es celebren tots els anys a la Universitat de València. Eixe dia, i davant les constants amenaces de que eren objecte diversos membres del SEPC a diferents facultats, per part de grupuscles d'extrema dreta (Estudiantes por la libertad), es produiren moments de tensió i enfrontaments verbals que desembocaren en 4 espitjons que els blavers, dins del seu discurs plé de mentides i manipulacions, arriben a qualificar d'agressió brutal (res més lluny de la realitat). Una vegada més, l'independentisme hagué d'alçar la veu contra aquells que repetidament han protagonitzat atacs a la Universitat: pintades a les façanes en contra de la unitat de la llengua, agressions feixistes durant les eleccions l'any passat a Tarongers…. i que enguany participaven de les amenaces, un cop més, per intentar boicotejar les claustrals.

Un dia després,Les forces policials entraren a la universitat de València a la recerca i captura de dos estudiants, militants del SEPC i Maulets, assenyalats arbitràriament per un membre d'Estudiantes por la Libertad un vell conegut en el món universitari valencià per haver protagonitzat incidents violents i amenaçar en diverses ocasions a estudiants dels sindicats d’esquerres (especialment a militants del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, del BEA i A Contracorrent). Una de les agressions més sonades protagonitzades per aquest estudiant d’extrema dreta tingué lloc l’1 de Desembre del passat 2005, durant la jornada electoral del passat curs acadèmic, quan es va presentar amb una vintena de coneguts militants ultres del món de l’extrema dreta i del blaverisme amenaçant i agredint altres estudiants, i arribant a amenaçar a personal de la Universitat de València (UV).

La sentència absolutòria, que es feu pública el dimecres 7 de març, reconeix que hi existia un enfrontament ideològic entre les dues parts, cosa que incidí en la arbitrarietat alhora d'assenyalar als joves encausats, i també en la manca de proves i clares contradiccions en els testimonis acusadors.

Des d'Alerta Solidària, denunciem:

– El paper criminalitzador que ha exercit la justícia espanyola en tot aquest procediment, malgrat la sentència absolutòria, ja que considerem que els veritables culpables eren els acusadors. Aquells que en un principi es presentaven com a víctimes, amparats en falses acusacions i omissió dels veritables fets que condugueren al judici, són els que realment representen la violència i haurien de ser criminalitzats pels seus propis tribunals.

– L'absolució, en aquest cas, exemplifica la incoherència i afany de repressió amb la que actuen les lleis espanyoles i la policia estatal. La sentència desacredita el paper jugat per la violència blavera en acusar i falsejar els fets i la predisposició de l'aparell policial per a actuar en conseqüència contra el moviment independentista.

– Finalment, recordar que en cap cas açò significa una victòria per a l'independentisme, sinó una derrota del blaverisme feixista, que recolzat en personatges tant provocadors i incompetents com Sentandreu (advocat de l'acusació) no han pogut treure profit de les seues mentides i han quedat en evidència davant de tota la societat.

 

Davant les seues lleis, la nostra solidaritat.

 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM