VALÈNCIA: ATURANT LES PROTESTES CONTRA LES RETALLADES AMB DETENCIONS I COPS DE PORRA

VALÈNCIA: ATURANT LES PROTESTES CONTRA LES RETALLADES AMB DETENCIONS I COPS DE PORRA

Les protestes de fa dos dies per l’actuació policial contra els estudiants de l’IES Lluís Vives de València,  es van saldar ahir amb 11 detinguts i diverses persones ferides a causa de les violentes càrregues  que ha dut a terme la policia espanyola.

 

Tot va començar cap a les 14h, al carrer Xàtiva, davant de l’IES Lluis Vives, on hi havia convocada una concentració de protesta contra la precària situació que s’està vivint als centres d’ensenyament pels impagaments constants de la Generalitat Valenciana.  Diverses dotacions antiavalots, van carregat contra els manifestants, detenint 7 persones i una d’elles menor d’edat, que van ser emmanillades i traslladades a la Comandància de la policia espanyola a València.

 

A les 18h es va convocar una concentració de protesta contra l’actuació policial davant la Delegació del govern espanyol al carrer Colon, que va acabar també amb dures càrregues policials amb dos detingudes més.  Fins i tot, diversos agents antiavalots van entrar al Corte Inglés ( amb el beneplàcit de la multinacional) en busca de dos manifestants, que finalment no van ser detinguts però si retinguts i identificats.

 

La protesta continuà a les portes de la Comandància de la policia espanyola, on estaven els estudiants detinguts.  També a les portes de la comissaria els antiavalots tornaren a la càrrega, amb una violència desmesurada, ferint a diverses persones (algunes han estat traslladades a l’hospital) i detenint a dues més.

 

Ahir a la nit, es mantenien les protestes davant de Jefatura , mentre dintre encara es trobaven la majoria de les detingudes.  Tot semblava indicar que passarien la nit a comissaria unes 6 detingudes. Els càrrecs de què els acusa la policia són desordres públics i atemptat a l’autoritat.

 

Avui a les 12:30h s’ha convocat una concentració de protesta contra la repressió policial davant de l’IES Lluís Vives de València i de la resta de centres i universitats del País Valencià.

 

Des d’Alerta Solidària, organització antirepressiva de l’esquerra independentista, denunciem la brutalitat de la policia espanyola a les ordres d’un govern, que ha dut la Generalitat Valenciana a la fallida, i que pretén aturar qualsevol protesta ciutadana en defensa dels serveis socials. La responsable política del que està ocorrent a València té un nom, el de la delegada del govern espanyol: Paula Sánchez de Leon, i de la qual demanem la seua dimissió immediata.   Tanmateix, manifestem tot el nostre suport i solidaritat amb  les detingudes i les ferides per la repressió policíaca, i animem a tota la ciutadania a continuar amb les protestes contra les retallades i la violència policial.


ieslluisvives

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM