Josep Garganté i el sindicalisme combatiu a l’ull de la repressió

Josep Garganté i el sindicalisme combatiu a l’ull de la repressió

Som en dies de lluita social i els diferents agents afermen posicions. Amb ambulatoris ocupats, protestes de la comunitat educativa, noves contra-reformes laborals, multes desproporcionades per combatre el dret a la protesta…

 

Dijous vinent, 23 de febrer, viurem un nou cas de repressió política en escena judical. És el torn de jutjar en Josep Garganté, sindicalista de la CGT a l’empresa TMB (Transports Metropolitans de Barcelona), per un delicte de danys i desordres públics. Se l’acusa de trencar una càmera de TV3 durant la jornada de Vaga General del 29 de setembre del 2010.


Per bé que no hi ha imatges de l’agressió, i el propi periodista que duia la càmera no reconeix ningú com autor dels danys, els Mossos d’Esquadra van afirmar haver reconegut la veu de Josep Garganté entremig de moltes altres que van quedar gravades. Malgrat no ser concloent de res, ni suficient per a cap acusació, el procés s’inicia quan el 14 d’octubre els Mossos detenen en Josep a la sortida de la feina. Emmanillat i detingut a la comissaria de Les Corts, on hi va passar una nit, va quedar imputat i ara processat. En aquests moments, Televisió de Catalunya i la Fiscalia reclamen en diversos conceptes més de 10.000 €.

 

Moment de tensió mediàtica

En vistes a la convocatòria de vaga, impulsada per la CGT de Josep Garganté als autobusos de Barcelona, a la que cal sumar els metros i també els taxis, i que coincideix amb el Mobile World Congress, els mitjans de comunicació han iniciat una campanya d’intoxicació del dret de la classe treballadora a la protesta laboral. Són dies en que els creadors d’opinió pública reclamen lleis per endurir el marge que tenim com a treballadors i treballadores per defensar els nostres interessos. S’aboca grans dosis de demagògia contra la protesta sindical i sens dubte, recaurà en el company Josep Garganté l’acusació de ser l’encarnació dels mals del país.

 

Dijous vinent, tenim l’oportunitat de ser al costat del nostre company, a les portes de la Ciutat de la Justíca, però també d’enviar un missatge clau: els nostres drets com a classe treballadora i les nostres eines de mobilització no poden ser jutjats, ni revisats ni retallats.

 

Des d’Alerta Solidària fem una crida a secundar la convocatòria de suport al Josep Garganté i a difondre les informacions del seu cas.

Visiteu: http://garganteabsolucio.wordpress.com/

 

Solidaritat a Gramenet del Besòs

Aquest mateix divendres, dia 17 de febrer, a les 20h al casal Aramateix (Associació Cultural Popular, carrer Monserrat 3, 5, de Gramenet del Besòs) tindrà lloc un acte de suport al company Josep.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM