La policia al servei dels bancs: tres militants del CS Terra identificades a Benimaclet

La policia al servei dels bancs: tres militants del CS Terra identificades a Benimaclet

Aquest cap de setmana, durant la matinada del divendres 3 de febrer  al diumenge  4,  tres independentistes de l’assemblea del CS Terra foren identificades, insultades, espentades i amenaçades per la Policia Nacional quan es trobaven enganxinant una seu bancària al barri valencià de Benimaclet. El lema de les enganxines feia al·lusió a les polítiques bancàries que davant la crisi econòmica, estan accelerant els desnonaments, tirant a la gent al carrer amb contínues estafes i enganys.

Els fets, que ocorregueren cap a la 1 de la matinada, es desencadenaren amb l’aparició d’un grup de la policia secreta que retingué a aquestes tres persones fins que aparegueren més reforços.  En tot moment, l’actuació policial fou desmesurada, doncs l’acció d’enganxinar no es pot considerar agressiva i tan sols pot constituir un falta lleu segons el sistema jurídic espanyol. La policia retingué a les tres militants al voltant d’una hora fins que les deixaren anar, malgrat que les arribaren a amenaçar amb la detenció. Durant eixe temps, foren objecte d’insults, espentes i amenaces de futures multes.

Des d’Alerta Solidària volem denunciar l’actuació policial i recolzem les companyes repressaliades davant possibles procediments. També volem denunciar que l’actuació policial no és gratuïta i ve determinada perquè en altre indrets de la ciutat de València tingueren lloc accions similars, destinades a visualitzar un problema que afecta a bona part de la societat: la pèrdua de l’habitatge, un dels nostre drets més fonamentals. La policia actuà amb contundència eixa nit, dins d’una operació preventiva de vigilància contra els moviments socials i polítics d’esquerres. Podem dir que, davant l’agreujament de la crisi capitalista i l’augment de la resposta al carrer, hem de ser conscients que creixeran les ràtzies repressives policials, sobretot, com en aquest cas, si van dirigides a denunciar la política antisocial que practiquen els bancs.

 

desnonaments_017

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM