Judici per aturar un tren de l'OTAN a València

Judici per aturar un tren de l'OTAN a València

 

Després de quasi un any d'espera, aquest dimarts 6 de març de 2007 a les 10 h. tindrà lloc en el Jutjat penal nº 2 de València un nou intent (i van cinc ja) del judici contra les quatre persones que el 17 d'octubre de 2004 van bloquejar l'eixida d'un dels trens que transportava material de la base de l'OTAN a Bétera cap a unes maniobres a Saragossa.

Les quatre persones que van bloquejar la via de servei per on anava a circular el tren militar amb pancartes contra l'OTAN i les guerres i encadenant-se amb tubs metàl·lics, estan acusades de "desordres públics" i el fiscal sol·licita per a totes elles una pena de 1 any de presó.

Fins a avui, el judici s'ha suspès tres vegades. Les dues últimes per incompareixença dels tres policies nacionals i el guarda jurat de RENFE citats com testimonis de l'acusació. El 3 de novembre de 2004 es va suspendre per primera vegada perquè ni la base de l'OTAN ni RENFE van proporcionar a temps els horaris dels trens militars sol·licitats pel jutjat. També, durant la detenció, el fiscal va proposar a les i els activistes acceptar una pena de 6 mesos de presó que aquests-es van rebutjar.

No fa falta dir que com continua obert el processament d'aquestes persones, també continua la campanya de suport i solidaritat que es va obrir poc després d'aquesta acció directa noviolenta. Cal seguir demostrant tant al fiscal i al jutge com a la resta d'institucions implicades que els mètodes i les motivacions d'aquestes persones conten amb una àmplia acceptació social.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM