L’assemblea de Joves de València i Maulets de l’Horta responen a la denuncia de l’AVT

L’assemblea de Joves de València i Maulets de l’Horta responen a la denuncia de l’AVT

A partir de la cancel·lació dels actes per homenatjar al Combatent Català, previstos per al passat dia 4 de febrer, la Cajei i Maulets de l’Horta han emès un comunicat explicant la situació i les circumstàncies que van provocar la desconvocatòria. Des d’Alerta Solidària, mostrem el nostre recolzament cap a les dues organitzacions i el rebuig total cap a la denúncia sense base jurídica que l’AVT (Asociación de Víctimas del Terrorismo) va presentar en assabentar-se de l’homentage. De la mateixa manera, els animem a continuar treballant per recuperar i mantindre viva la flama de la nostra història de lluita en propers actes.

Comunicat de l’assemblea de Joves de València i Maulets de l’Horta

Des de l’Assemblea de Joves de València i Maulets l’Horta volem donar a conèixer la nostra posició respecte a la denúncia interposada per la Asociación de Víctimas del Terrorismo (AVT) per l’acte que havíem organitzat al voltant de la història de l’organització Terra Lliure i el sopar d’homenatge a Josep Maria de Calassanç Serra “Cala” previstos per al dia 4 de febrer:

La convocatòria d’aquestos actes depenia exclusivament i única dels nostres col·lectius, sense que en foren part organitzadora els espais on anaven a realitzar-se. Hem decidit desconvocar momentàniament els actes previstos per tal d’aclarir prèviament les acusacions realitzades contra els nostres col·lectius.

Els actes organitzats no constitueixen cap delicte d’enaltiment del terrorisme. De fet, la denúncia de l’AVT ha estat ja desestimada per l’Audiència Nacional.

En cap moment s’ha pretès des dels nostres col·lectius vexar o humiliar ningú: només hi havia la intenció de donar a conèixer una part de la nostra història recent, malauradament sempre oblidada.

La imatge utilitzada al cartell de la convocatòria és la fotografia d’una entrevista concedida per l’organització Terra Lliure a la televisió pública basca a principis dels anys 90. És una imatge molt difosa i representativa que reflexa de forma directa aquell moment històric. S’ha utilitzat aquesta imatge perquè incidia directament en la temàtica que s’anava a tractar a l’acte, i consideràvem que no hi havia cap raó per amargar-se’n.

Calen dues matisacions d’especial importància envers els arguments utilitzats per l’AVT en el seu objectiu de criminalitzar-nos, i que o bé ignoraven o bé han volgut obviar intencionadament:

En primer lloc, mai fou objectiu de l’organització Terra Lliure causar morts. En 17 anys d’activitat, l’organització causà la mort involuntària d’una única persona. La crisi derivada d’aquella acció fou un dels precipitants de la dissolució de l’organització anys més tard.

En segon lloc, cal dir que, si bé Josep Maria de Calassanç “Cala” fou fundador de Terra Lliure, va deixar l’organització a principis dels anys 80 per considerar que Terra Lliure havia d’abandonar la via armada. Josep Maria de Calassanç dedicà la major part de la seua vida a realitzar una tasca ingent de recuperació cultural a la Catalunya Nord. L’objecte de l’homenatge no era cap altre que reconèixer tota eixa labor.

L’AVT, així com alguna organització de caràcter feixista, han intentat criminalitzar-nos per aquesta convocatòria. Aquestes entitats han d’assumir que oferir una visió diferent a la seua de la història no suposa cap agressió. Considerem que aquestos grups tan sols pretenen obstaculitzar políticament i legal col·lectius i persones que no pensen com ells o que tenen una opinió pròpia.

No podem admetre que existisca el dret teòric a la llibertat d’expressió i que l’exercici d’aquest siga, alhora, una font inesgotable de pressions, denúncies, criminalització i assetjament per totes les vies.

Entenem que el leitmotiv que ha mogut l’AVT a realitzar aquesta denúncia no és la consideració que existisca cap fet delictiu, sinó la necessitat de justificar en part la seua pròpia existència com a entitat. Si no existeix una agressió que denunciar i gestionar, cal inventar-la.

Finalment, oferim les nostres disculpes a les persones que tenien previst assistir als actes organitzats. Esperem que fets com aquestos no tornen a ocórrer.

Assemblea de Joves de València-CAJEI

Maulets l’Horta

València, 3 de febrer de 2012

12


 

 

 

 

 


Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM