Inici d'any carregat de propòsits de brutalitat i abusos per part dels Mossos

Inici d'any carregat de propòsits de brutalitat i abusos per part dels Mossos

El 2012 comença com va acabar el 2011, amb dosis de brutalitat policial, prepotència i mala educació per part dels Mossos d’Esquadra. A les recents protestes per les retallades salarials, basades en dirigir-se en castellà a tothom, desplegar banderes espanyoles i fer càntics com el “Viva España” (sembla que en algunes localitats duen de “protesta preventiva” des que es van desplegar), s’hi sumen els episodis d’una nova “epidèmia” anunciada pel Conseller d’Interior Felip Puig la “mort sobtada” que si segueix expandint-se a aquest ritme pot deixar en ridícul els efectes de la “Grip A”…

Un nou episodi en el que han quedat retratats, i mai més ben dit, els cossos de seguretat de la Generalitat del Principat, ha estat en la brutal intervenció que van fer efectius dels Mossos d’Esquadra de Sabadell durant una cercavila de denúncia de les entitats bancàries que va fer la Plataforma d’Afectades per la crisi i la hipoteca de Sabadell. Aquesta consistia en repartir octavetes i carbó a les entitats bancàries responsables de desnonaments a aquesta ciutat. Sembla però que no en van tenir prou amb empentar, insultar, identificar a vàries de les persones participants en l’acte i a les periodistes que el cobrien; i fins hi tot amb l’agresió a un menor d’edat.

Ara a més han imputat a dues de les persones que van participar a la cercavila acusades de desobediència i de resistència. Aquestes, van ser citades a declarar a la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de Sabadell el passat dijous 19 de gener. Les dues acusades, que es van negar a declarar, resten pendents de ser citades als jutjats.

Segurament aquesta ha estat la resposta del cos per tal de justificar la seva nefasta actuació, protestada per varis dels partits del consistori sabadellenc i que ha dut a l’obertura d’una investigació interna per part del propi cos i a la presentació de vàries denúncies per part d’algunes de les  persones que participaven de la cercavila. A més, Vilaweb Sabadell està estudiant interposar una denúncia pel tracte que van rebre les periodistes que cobrien la notícia.

Sembla doncs, que com va acabar el 2011, comença el 2012: a més injustícia més lluita al carrer, a més lluita al carrer més intents per aturar-la, i a més intents per aturar-la més solidaritat i encara més i més lluita; i que així sigui per tot l’any!thumb_474__4

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM