Manifestació per defensar el dret a manifestar-se, aquest dissabte a Girona

Manifestació per defensar el dret a manifestar-se, aquest dissabte a Girona

Pot semblar estrany però per desgràcia no ho és. Sortir al carrer per defensar un dret tan elemental com el d’ocupar l’espai públic per protestar, per confrontar idees, combatre abusos i privilegis, etc. no és una novetat al nostre país en aquesta presumpta democràcia. Varem sortir al carrer al 2007 i 2008 per combatre les pràctiques dels Mossos que encerclaven, retenien, segrestaven grups de manifestants amb total impunitat. Quan ens impedien avançar per determinats carrers de la ciutat (a Barcelona), i quan hem patit agressions com fou el cas del famòs kubotan.

 

Aquest dissabte, 21 de gener, a les sis de la tarda, a la plaça Catalunya de Girona

 

Ara però sortim al carrer per fer front a una altra amenaça que es fa present cada cop més arreu del país: la repressió per la via administrativa. La imposició de multes, desproporcionades i del tot abusives, que persegueixen mitjançant l’atac a la butxaca d’unes persones, fer-les dissentir de participar en les tan necessàries mobilitzacions socials.


Des del Departament d’Interior, Felip Puig ha expedit multes contra més de 200 persones, amb quantitats individuals que oscil·len entre els 100 i els 500 €. I sempre amb l’argument de manifestar-se sense autorització o bé per desobeir els agents policials. Ara però el trist rècord el trobem a Girona, actuant contra dues companyes revolucionàries que han d’afrontar, elles dues soles, un total de 9.000 € de multa.

 

Alerta Solidària us fa arribar la campanya engegada per fer front a aquests abusos. Us deixem a continuació el text explicatiu del cas concret de Girona i us animem a participar en la manifestació d’aquest dissabte. Ens hi juguem un dret fonamental que varem aconseguir amb sang. Que la mandra no ens el faci perdre!

 

9.000 euros de multa per manifestar-nos contra el feixisme?

Felip Puig vol sancionar amb 9.000 euros dues companyes per la manifestació antiracista de l’estiu passat a Salt de resposta a Anglada i la Plataforma per Catalunya.

El dia 27 d’agost d’enguany una manifestació amb el lema: “Aturem el feixisme. Salt diu no  al racisme“, va recórrer els carrers de Salt i Girona. Va ser una manifestació festiva i combativa que donava resposta a l’intent de Josep Anglada d’escampar odi racista, amb el missatge que no ens deixarem dividir pel nostre origen, els papers ni el color de pell.

La Conselleria d’Interior de Felip Puig, seguint els desitjos de la regidora de la PxC a Salt que havia denunciat la manifestació, va obrir un expedient sancionador contra dues persones, conegudes activistes dels moviments socials, com a suposades organitzadores de la manifestació. La proposta de resolució de l’expedient, que ja només està pendent que la ratifiqui la mateixa Conselleria, els imposa una sanció de 9.000 euros, perquè la convocatòria no li havia estat formalment comunicada.

Denunciem que aquest cas forma part d’una estratègia de repressió sistemàtica, una forma de control social i polític de la dissidència, amb l’objectiu d’impedir que ens mobilitzem, mitjançant la violència, la criminalització, l’ofegament econòmic i la por i que pretén de mica en mica anar trencant el teixit social i solidari dels moviments combatius. La repressió, igual que les polítiques per a dividir-nos amb el racisme i la xenofòbia, és l’altra cara de les retallades. Només a Girona, els processos oberts contra diverses companyes per la concentració de rebuig a les retallades sanitàries de Boi Ruiz del juliol passat i contra estudiants i treballadores de la UdG després de la brutal càrrega dels mossos d’esquadra dins de la Universitat durant la visita d’Artur Mas en són dos exemples més.

Denunciem també que les dues companyes encausades són els caps de turc de l’estratègia repressiva de Felip Puig i CiU. La manifestació de Salt provenia d’una convocatòria col·lectiva i per tant, no es pot atribuir a dues persones ser-ne les organitzadores pel simple fet d’estar-hi presents. Els mossos d’esquadra ni tan sols van identificar-les, perquè, una vegada més, han utilitzat els seus fitxers policials polítics amb què persegueixen les activistes de les organitzacions i els moviments socials.

Però no se’n sortiran: la repressió, ni en forma de porres, ni de multes, ni d’amenaces de presó, no ens impedirà mobilitzar-nos ni, per descomptat, manifestar-nos contra el racisme i el feixisme.

Per tot això exigim:

Que s’arxivi l’expedient sancionador per la manifestació antifeixista del 27 d’agost a Salt, amb què el conseller Felip Puig vol multar amb 9.000 euros dues companyes.

Que es respecti el nostre dret a manifestar-nos amb llibertat: ni repressió, ni feixisme, ni retallades.

MANIFESTACIÓ DISSABTE 21 DE GENER A LES 18H A LA PLAÇA CATALUNYA DE GIRONA
Adhesions: http://peldretamanifestarnos.org/
Contacte: adhesions@peldretamanifestarnos.org

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM