Nou recurs d’alçada contra l’abús dels Mossos en multes polítiques a Badalona

Nou recurs d’alçada contra l’abús dels Mossos en multes polítiques a Badalona

“Badalona antifeixista” va lliurar ahir un recurs d’alçada davant la desestimació de les al·legacions a la denúncia dels Mossos contra Albert V., militant de la CUP de Badalona, arran dels fets ocorreguts el passat 30 d’abril durant un acte no autoritzat de PxC a la ciutat.

Notícia publicada a Llibertat.cat


Acompanyat per una quinzena de veïns i veïnes de Badalona, Albert V. va presentar aquest nou recurs a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, evidenciant qui són els que han comés l’abús i les irregularitats fins al dia d’avui. A més, d’aquesta manera, i amb declaracions a la televisió local, l’independentista assegura no tenir res a amagar, i estar disposat a donar la cara, sempre que calgui, en la lluita contra el feixisme.

 

Al militant de la CUP se l’acusa de desobediència lleu arran de la seva participació en una concentració antifeixista de rebuig a un acte no autoritzat de PxC al barri de Sant Roc.


Els fets es remunten al 30 d’abril del passat 2011, a la Plaça Camarón de la Isla, al barri de Sant Roc de Badalona. La Plataforma Badalona Antifeixista s’havia assabentat que estava previst realitzar un acte feixista a l’esmentada plaça, el qual no havia estat autoritzat. Badalona Antifeixista va convocar una concentració de rebuig davant la possibilitat que finalment se celebrés l’acte. Uns dies abans de l’acte, es va confirmar que consistia en una presentació de Plataforma per Catalunya (PxC).

Passades les 5 de la tarda, un grup de persones i un camió es van estacionar a la Pl. Camarón de la Isla i van començar a concentrar-se a l’entorn de consignes racistes i feixistes. Seguidament, els agents dels Mossos d’Esquadra no van impedir l’acte i els van permetre acabar de muntar la presentació. Donat que el cos policíac no impedia l’acte, van fer acte de presència desenes de persones encapçalades per una pancarta antifeixista, que estaven esperant a un carrer proper.

En aquell moment, els Mossos d’Esquadra es van col·locar per tal de garantir que l’acte de PxC es realitzés amb normalitat i van tenir, en tot moment, una actitud intimidatòria davant la concentració de Badalona Antifeixista, des de la qual es van cridar consignes com “Fora feixistes de Badalona”, “Vosaltres, feixistes, sou els terroristes” o dirigides als candidats de PxC que, com el de Badalona, tenen un historial delictiu molt important.

 

Mentre durava la concentració de protesta, un veí del barri es va dirigir a parlar amb d’altres veïns, coneguts de fa molt de temps a l’Esplai Borinot i que estaven escoltant el parlament feixista. La intenció era explicar la naturalesa de l’acte i perquè hi havia una concentració de rebuig. De sobte, uns agents de paisà amb estètica militar infiltrats a la concentració feixista es van acostar a aquest veí, casualment també militant de la CUP, i li van demanar que s’identifiqués.

 

Aquest no duia el carnet d’identitat al damunt perquè havia sortit de casa ràpidament al veure que hi havia la concentració antifeixista. I mentre esperava que els agents li demanessin el número i ho comprovessin telefònicament, aleshores els agents el van deixar desprotegit entre els feixistes. Aquesta persona va decidir anar cap a la concentració de nou per tal de sentir-se segur i en aquell moment dos agents dels Mossos d’Esquadra el van empènyer fins a la furgoneta, deixant-lo anar uns minuts més tard.

 

Un cop finalitzat l’acte, quan tothom marxava de la Plaça, dos agents de paisà dels Mossos d’Esquadra van seguir al militant de la CUP per identificar-lo, juntament amb tres persones més, sense explicar-los en cap moment el motiu de la identificació. El mes de juny passat, aquest militant de la CUP va rebre la denúncia dels Mossos d’Esquadra, a la qual es van presentar al·legacions, amb la col·laboració d’Alerta Solidària que han estat rebutjades. El departament d’Interior dóna tota la credibilitat als Mossos actuants i nega pel moment el dret a presentar testimonis de la part denunciada. Avui, a l’Albert V. se’l considera culpable de desobediència lleu i se’l condemna a pagar 150€ de sanció.

 

L’independentista denunciat ha declarat que “és molt greu que mentre els Mossos d’Esquadra protegeixen l’acte feixista i racista il·legal, es dediquin a perseguir independentistes que lluiten per a transformar la societat”. “Avui lliurem el recurs a la resolució que ha d’anar dirigit a la Conselleria d’Interior”, ha afegit.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM