Comunicat de Maulets contra la manipulació de TeleMadrid

Comunicat de Maulets contra la manipulació de TeleMadrid

Maulets, el jovent independentista revolucionari, ens volem posicionar contundentment i clara respecte el “reportatge” aparegut recentment a TeleMadrid amb una condemna d’aquest donat que ha estat mancat de qualsevol criteri periodístic, d’un mínim d’ètica professional i, especialment, de cap criteri d’objectivitat, faltant en múltiples ocasions a la veritat així com a l’honorabilitat de les persones i col·lectius que hi apareixen.


L’ètica dels periodistes de TeleMadrid va brillar per la seva absència ja que es van presentar a diverses persones de l’esquerra independentista com a integrants del moviment del 15M de Madrid i que realitzaven un reportatge per a aquest col·lectiu. En cap moment es va fer referència al canal TeleMadrid. Tampoc van relatar la veritat pel que fa a la temàtica del “reportatge” ja que van explicar falsament que tractaria sobre la relació entre el moviment dels indignats i l’independentisme català. Així mateix, és qüestionable que la llei permeti difondre les cares de les persones imputades en el cas del 15M i de “l’aturada” del Parlament.

 

Així mateix, el “reportatge” és digne dels millors manuals de manipulació periodística, a l’estil que ens té acostumats aquest canal de televisió, amb pràctiques tant primàries com la superposició d’imatges de manifestacions pretesament “violentes” amb la veu de les persones que van ser entrevistades. El tractament de l’organització política juvenil Maulets és totalment distorsionada, arribant al límit surrealista de tractar-la de ser una organització potencialment terrorista que “aspira a la lluita armada”.

 

La burda manipulació arriba fins al punt de traduir malament algunes expressions de militants de Maulets. Desconeixent si es tracta d’una voluntat de manipulació o per ignorància del traductor/a del “reportatge”, queda clar que “l’error” reforçaria aquesta imatge de la “perillositat” de la nostra organització política. També cal destacar la barreja d’imatges de l’independentisme català actual amb manifestacions d’altres nacions i un llarg etcètera de despropòsits i errors que converteixen aquest pretés “reportatge” en una gasòfia periodística.

 

Es pot compartir o no el programa polític de Maulets, així com la seva activitat diària i la seva estratègia política. El que no es pot tolerar és la mentida, la manipulació i l’engany, així com la manca absoluta d’ètica professional d’aquests periodistes. Per tot això, Maulets està estudiant interposar una denúncia contra TeleMadrid per difamacions. Oferim a la resta d’organitzacions, grups de música i persones que veuen atacada la seva honorabilitat, presentar una demanda conjunta.

 

Per últim, no podem obviar que si ens critiquen des de la caverna espanyolisa és una bona senyal. Que les nostres antípodes ideològiques ens considerin és un reconeixement a molts anys de lluita i treball i reportatges com aquest ens esperonen a seguir-ho fent.

 

La lluita continua!

Maulets, el jovent independentista revolucionari, 3 de gener de 2012

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM