Repressió a Girona per les protestes contra les retallades

Repressió a Girona per les protestes contra les retallades

Bufen tramuntanes de lluita, bufen tramuntanes de repressió: les terres gironines s’enfronten a les retallades del govern de la Generalitat 

 

Per segon cop en pocs mesos, Girona es trobà el passat divendres immersa en protestes i contra membres del Govern de la Generalitat que aprofiten els moments en els que no estan retallant drets i prestacions per fer passejades triomfals arreu del país.

 

Aquest cop, fou la passejada del president de la Generalitat del Principat, Artur Mas, per la Universitat de Girona, en el marc de la celebració del seu aniversari, el que provocà protestes a la pròpia universitat i que va acabar amb el recent trist costum, recuperat del franquisme, de què els Mossos d’Esquadra entrin a la universitat per acabar amb qualsevol tipus de protesta de la comunitat educativa.

 

Tot plegat es va saldar amb una vintena de ferits degut a les càrregues dels Mossos d’Esquadra, tres persones detingudes i una nova mostra de dignitat de les manifestants per no cedir davant la repressió i mostrar el seu rebuig a les polítiques antisocials del govern de la Generalitat.  

 

Aquest però, no fou l’únic episodi recent que el Govern de CiU ha provocat a Girona, el passat 14 de juliol, la visita del conseller de salut Boi Ruiz a l’Espai Caixa de Girona, fou també un espai en el que gironins i gironines van aprofitar per protestar contra les retallades en la sanitat pública. En aquell acte també hi va participar l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont  que, en arribar, fou escridassat per les persones que s’hi concentraven. Un cop a dins, l’alcalde va manifestar que diverses de les persones concentrades l’havien agredit. Actualment, 5 persones de les participants a la concentració tenen un procés judicial obert.

 

Davant d’aquests fets, des d’Alerta Solidària volem donar tot el nostre suport a les persones represaliades i encoratjar als gironins i gironines perquè segueixin denunciant com fins ara, el paper del govern de la Generalitat i dels seus governants, en el desmantellament dels drets públics més elementals i en l’agressió que això significa cap a les classes populars.

 

Cap agressió sense resposta!

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM