El nou Ministre de l’Interior espanyol, empresonà 6 catalans per una pancarta que deia “independència”

El nou Ministre de l’Interior espanyol, empresonà 6 catalans per una pancarta que deia “independència”

El nou ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Diaz, nomenat ahir, 22 de desembre, és un vell conegut de l’independetisme català.


 

Notícia publicada a Llibertat.cat

 

És el responsable de l’empresonament, quan era Governador Civil de Barcelona, de sis independentistes pel fet de portar una pancarta amb el lema “Independència”1 el 14 març 1982 a la Manifestació contra la LOAPA (llei que pretenia retallar l’autonomia). Els detinguts Carles Castellanos i Ramon Pelegrí van ingressar a la presó de la Model; i les detingudes Blanca i Eva Serra, Teresa Lecha i Mait Carrasco a la presó la Trinitat de Barcelona. Entorn d’aquestes detencions i empresonaments es va desenvolupar una campanya sota l’eslògan “Jo també hi era”, una mobilització que es pot considerar un pas important en l’acumulació de forces del nou independentisme que anava creant les condicions per al procés de debat cap a la constitució del Moviment de Defensa de la Terra uns mesos més tard.

 

Cal recordar que la tria d’aquest eslògan “Independència” era especialment adient pel fet que la Crida a la Solidaritat que convocava la manifestació no havia volgut ni tan sols acceptar per a aquesta mobilització si tan sols el lema “autodeterminació”.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM