La querella presentada pels fets del 27 de maig a Plaça Catalunya ha estat admesa a tràmit

La querella presentada pels fets del 27 de maig a Plaça Catalunya ha estat admesa a tràmit

Contra el que és habitual, els jutjats de Barcelona han acceptat la denúncia feta per persones agredides, tot i no poder disposar, com sempre, de la identificació concreta dels agents que van cometre les agressions. L’ocultació del número d’identificació policial segueix sent un acte evident de prevaricació, i és el motiu al·legat pels jutjats en les constants desestimacions de denúncies com la que aquest cop comença a prosperar. L’allau d’imatges, la desproporció dels fets, l’afectació a persones tan diverses… i la tasca impressionant de documentació feta pel Col·lectiu de Persones Agredides el 27M, són les raons de que aquesta vegada, la “justícia” espanyola hagi hagut d’acceptar la querella. Se n’escapa pel moment el Conseller d’Interior, Felip Puig, qui va assumir les responsabilitats de l’operatiu, el va aplaudir i a més va carregar contra els manifestants amb acusacions que després no va poder demostrar.


 

Adjuntem a continuació el comunicat emès pel Col·lectiu de Persones Agredides el 27M:

 

“El dia 13 d’octubre de 2011 una cinquantena de persones van presentar una querella criminal pels fets succeïts el passat 27 de maig a Plaça Catalunya, en què es va intentar desallotjar l’acampada situada a la plaça de Catalunya de forma especialment violenta.


El dia 1 de desembre, s’ha notificat a les advocades de la Comissió Penal encarregada de formalitzar la querella criminal, la Interlocutòria segons la qual el Jutjat d’Instrucció número 4 de Barcelona, admet la mateixa a tràmit i investigarà els fets ocorreguts aquell dia i els seus responsables.

 

En aquest sentit, la Comissió Penal es mostra satisfeta per aquesta decisió ja que, d’una banda, posa de manifest que els fets succeïts a la Plaça de Catalunya poden ser constitutius de delicte, les conseqüències dels quals van ser centenars de persones retingudes durant llargues hores i centenars de persones ferides, algunes d’elles de gravetat. De l’altra, perquè aquesta és fruit d’un intens treball de recopilació d’informació, de testimonis, imatges, així com d’estudi jurídic, etc., que han dut a terme tant les pròpies persones querellants com les advocades que han participat d’aquest procés.


Això no obstant, el Jutjat d’Instrucció no es mostra competent per investigar la possible responsabilitat en aquests fets per part del Conseller del Departament d’Interior de la Generalitat, el Sr. Felip Puig i Godes, per la seva condició d’aforat.Per aquest motiu, des de la Comissió Penal, s’estan estudiant les actuacions a dur a terme en aquest sentit, ja que es considera que és una de les persones responsables del que va succeir, per ser la persona que va prendre la decisió d’efectuar aquell operatiu, sent-ne el màxim responsable atès el seu càrrec i perquè va assumir-ne totes les conseqüències de forma pública.


Aquesta admissió a tràmit obre una investigació en la que a banda de la prova que ha estat aportada pels querellants i la que s’anirà aportant al llarg de la instrucció, suposarà la interpel·lació d’ambdós cossos policials així com dels seus responsables polítics, que hauran de col6laborar amb la Justícia per aclarir els fets i les responsabilitats que se n’hagin de derivar. La Comissió Penal, així com els querellants que representa, confien en aquesta col6laboració però, en tot cas, exigiran que s’emprin tots els mitjans necessaris per evitar que es consumi la impunitat d’aquells greus fets.


Per a més informació, us podeu posar en contacte amb la Comissió Penal per aquests mitjans:

Correu electrònic: querella27m@gmail.com

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM