Els dos detinguts de Banyoles, rebuts sota una pluja de solidaritat

Els dos detinguts de Banyoles, rebuts sota una pluja de solidaritat

Aquest vespre ha tingut lloc a Banyoles una concentració convocada pel Casal Popular i Independentista del Pla de l’Estany amb un doble motiu. Primer, per donar la benvinguda a en Pau i en Kibili, els dos independentistes que des de la matinada de diumenge havien estat detinguts i traslladats a Girona pels Mossos d’Esquadra. En segon lloc, per mostrar públicamen el compromís de les persones concentrades amb el combat actiu per desenmascarar la falsa democràcia espanyola.

“Li diuen democràcia i no ho és. La repressió no ens aturarà”

Amb aquest lema contundent i sota una forta pluja, davant de l’Ajuntament de Banyoles s’han retrobat els companys detinguts ahir de matinada amb altres veïns i veïnes compromeses amb la llibertat dels Països Catalans. Com es destaca en el manifest llegit, “Davant d’aquest sistema irreformable, l’única opció del poble treballador català és la de recuperar el sentit veritable de la democràcia, el poder per al poble, denunciar la dictadura del capital i encetar una via, la de la l’autoorganització i la desobediència, que serà la única que ens farà recuperar la plena sobirania popular, la independència i el socialisme”.


Declaració davant del jutge i posats en llibertat

Aquest matí, amb una vintena de solidaris a les portes dels jutjats, han passat finalment a disposició del jutge els dos companys independentistes. S’han negat a declarar i han estat posats en llibertat immediatament. Eren quarts d’onze i rebien les primeres abraçades. La defensa dels encausats alerta que el procés tot just ha quedat obert, que la imputació que els pot caure pot regir-se pel delicte electoral tot i que la debilitat de les explicacions donades pels cossos policials apunta a que allò raonable seria preveure l’enjudiciament per faltes i no pas per delictes. Caldrà esperar però uns dies per conéixer la concreció de l’acusació de la fiscalia. Per la seva banda, l’Ajuntament de Banyoles ha descartat presentar-se com a part en l’acusació. Sembla evident que serà només l’estat i els seus òrgans directes en l’àmbit repressiu policial i judicial qui s’esmerçarà en provar la culpabilitat de tot el que puguin imaginar contra en Pau i en Kibili.

 

Amb ells dos, les seves famílis, companys i membres del Casal Popular i Independentista del Pla de l’Estany, el nostre ferm suport, des d’Alerta Solidària i el conjunt de l’Esquerra Independentista.

 


Adjuntem el comunicat llegit avui pel Casal Popular i Independentista del Pla de l’Estany:

 

Com ja sabeu, el passat 20 de novembre, de matinada, dos banyolins, dos companys del Casal Popular i Independentista del Pla de l’Estany, van ser detinguts per la policia local, acusats de sabotejar diversos col.legis electorals de Banyoles.

Els acusen de sabotejar la “sagrada” festa de la democràcia. Una democràcia que només ens permet dir-hi la nostra cada quatre anys. I per postres, és una “democràcia” espanyola directament hereva del franquisme. Aquesta no és la democràcia que volem als Països Catalans. Tant el règim electoral com les institucions espanyoles són imposades al nostre país i atempten contra la nostra llibertat com a poble.

Així doncs, el procés electoral que s’ha escenificat aquests dies, no té cap mena de legitimitat democràtica, i és un mecanisme per perpetuar l’opressió del poble català i la submissió de les classes populars a la dictadura dels mercats. El rescat dels bancs, la reforma laboral, l’allargament de l’edat de jubilació, les retallades en sanitat i educació… Són exemples d’aquesta dictadura. I el teatre de les eleccions és només un muntatge per justificar un sistema injust en essència.

Davant d’aquest sistema irreformable, l’única opció del poble treballador català és la de recuperar el sentit veritable de la democràcia, el poder per al poble, denunciar la dictadura del capital i encetar una via, la de la l’autoorganització i la desobediència, que serà la única que ens farà recuperar la plena sobirania popular, la independència i el socialisme.

Però aquest camí és difícil i la repressió sempre ens colpejerà. Però això hem d’estar alerta i ens hem de moblilitzar contra les agressions que puguem patir i donar suport als represaliats. La solidaritat és la millor eina que tenim per defensar-nos. I arribats a aquest punt no podem deixar de condemnar l’actuació de les forces de seguretat, que de nou ens han demostrat que estan al servei de l’estat opressor i de les classes dominants. I els hi hem de dir clar que cap agressió quedarà sense resposta!

Avui, podem celebrar que els nostres companys estan lliures, però això no s’ha acabat aquí, ja que estan a l’espera de judici i la condemna pot arribar a ser de tres anys de presó. Però han de saber que estarem amb ells i rebran tot el nostre suport pel que fagi falta.

LA REPRESSIÓ NO ENS ATURARÀ! VISCA LA TERRA!

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM