Els independentistes de Banyoles seguiran detinguts fins declarar demà als jutjats

Els independentistes de Banyoles seguiran detinguts fins declarar demà als jutjats

Els dos companys del Casal Popular i Independentista del Pla de l’Estany, detinguts aquesta matinada a Banyoles, passaran demà a disposició judicial per prestar declaració. Fins llavors, passaran la nit a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Girona.

Els possibles delictes als que es poden enfrontar són deslluiment de béns immobles, danys, desordres i fins i tot un delicte electoral de dificultar l’accés dels electors al punt de votació. Aquest darre delicte és penat amb presó d’entre sis mesos i tres anys). Tot plegat queda encara a l’aire, a l’espera que la policia concreti els càrrecs contra els dos independentistes. Depèn de si se’ls atribueix l’autoria de les pintades aparegudes a Banyoles, on es fa una crida activa a l’abstenció, o si, a més, se’ls atribueix el sabotatge amb silicona de fins a sis col·legis electorals. Fonts properes als detinguts asseguren que aquesta darrera imputació seria del tot falsa.


Concentracions solidàries avui i demà, a Banyoles

Unes cinquanta persones s’han presentat a les portes de la comissaria dels Mossos del carrer Vista Alegre, de Girona, per mostrar la seva solidaritat amb els detinguts. Convocada pel Casal Popular i Independentista del Pla de l’Estany, la concentració tindrà continuitat demà al vespre, a les vuit, davant de l’Ajuntament de Banyoles. Els companys dels detinguts confien poder-los rebre enmig del seu poble, després que havent declarat davant del jutge puguin quedar ja en llibertat.

En la concentració d’avui, feta sota una forta pluja, s’han proferit crits per la llibertat dels detinguts i contra la suposada “democràcia” espanyola. A les portes de la comissaria, els Mossos han tallat el carrer i han fet un cordó d’antidisturbis, arribant a l’extrem de no deixar creuar el cordó als veïns que passaven pel carrer. Al final de la concentració s’ha llegit el comunicat de suport del Casal Popular i Independentista i s’ha anunciat la concentració de demà.

 

La Candidatura d’Unitat Popular de Banyoles, així com Alerta Solidària han mostrat el seu ferm suport als dos companys represaliats. Assenyalem l’absurditat de creure en unes institucions espanyoles, falsament democràtiques, com a via per assolir la llibertat del nostre poble. És en la lluita al seu marge, des de l’organització popular de la societat catalana, que podrem assolir la plena sobirania.



Alerta Solidària us anima a participar en la concentració de demà, a les vuit del vespre, davant de l’Ajuntament de Banyoles, convocada pel Casal i per donar la benvinguda i solidaritat als dos companys represaliats.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM