Dos independentistes de Banyoles detinguts per sabotejar col•legis electorals

Dos independentistes de Banyoles detinguts per sabotejar col•legis electorals

Dos membres del Casal Independentista del Pla de l’Estany han estat detinguts aquesta matinada per agents de la policia local de Banyoles. En espera de que es concretin els càrrecs, se’ls podria acusar de diverses pintades on es fa una crida a l’abstenció o bé pel sabotatge dels panys de sis col·legis electorals.


El Casal Independentista ha convocat una concentració de solidaritat per les cinc de la tarda, davant la comissaria de Vista Alegre, a Girona, on es troben els dos companys detinguts. En l’exigència de la seva llibertat immediata i sense càrrecs s’hi ha afegit la CUP de Banyoles i Alerta Solidària.

 

La Candidatura d’Unitat Popular, amb representació al consistori de Banyoles, remarca en un comunicat que « les eleccions espanyoles no són una eina útil en la lluita de l’independentisme català per assolir els seus objectius de ruptura social i nacional. L’estat de les autonomies és incompatible amb la llibertat dels Països Catalans, de manera que apostem per acumular forces a casa nostra i assolir així la plena sobirania ».

 

En el mateix sentit, des d’Alerta Solidària, tot mostrant el clar suport amb els dos companys represaliats, volem recordar que la llibertat del nostre poble s’aconseguirà per la construcció nacional al marge de les institucions espanyoles i serà obviant-les que podrem començar a caminar en la direcció oposada, deixant enrera la submissió i avançant cap a la llibertat.

 

Quan és més evident que mai que qui governa l’Estat no és cap partit amb la seu a cap carrer de Madrid, sinó que els designis de l’Estat es fixen a molta distància i sota criteris especulatius neoliberals, el sabotatge a una falsa democràcia no hauria de constituir cap delicte. És simplement el reflex de les ànsies presents al nostre poble per recuperar veritablement el sentit de la democràcia, el poder per al poble, denunciar la dictadura dels mercats i encetar una via, la de la desobediència civil, que serà la única que ens farà recuperar la plena sobirania popular, la independència i el socialisme.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM