Diligències contra els militants de la CUP de Sant Boi denunciats per PxC

Diligències contra els militants de la CUP de Sant Boi denunciats per PxC

El jutjat de Sant Boi de Llobregat ha decidit obrir diligències per esbrinar si els tres membres de la CUP que van ser denunciats per Plataforma per Catalunya van cometre, en la protesta antifeixista del passat 8 d’octubre, un delicte d’injúries greus.

Notícia publicada a Llibertat.cat

 

L’acusació parteix d’un cartell que va fer circular la CUP per protestar contra el Congrés Fundacional de les Joventuts de Plataforma per Catalunya. Als cartells “La crisi la provoquen els rics. Digues no al racisme” hi apareix la cara del regidor de PxC a Sant Boi David Parada dient la paraula “sudacas!”, juntament amb les d’Adolf Hitler, Josep Anglada i Josep Antoni Duran Lleida.

 

Ahir dilluns, els tres independentistes (en un principi es creia que s’imputaria a quatre militants), es van presentar al jutjat d’instrucció número quatre de Sant Boi per sotmetre’s a judici ràpid per una falta d’injúries. A les portes del jutjat s’hi va celebrar una concentració de suport sota el lema “Fora feixistes de la nostra vila”. Cinc agents dels Mossos van custodiar l’entrada i van rebre ordres de restringir l’accés als jutjats per evitar incidents. Dues furgonetes de la Brigada Mòbil van completar el dispositiu de seguretat.

 

Delicte d’injúries greus

 

Tot i que tal com explica l’ACN havien de ser citats a un judici ràpid per una falta d’injúries lleus, l’acusació particular de Parada ha demanat suspendre’l i iniciar les diligències prèvies per un delicte d’injúries greus i agreujades per la funció pública del seu client. Tot i que l’advocat dels independentistes, Manuel Monllaó, s’hi va oposar, la jutgessa va suspendre la vista per investigar, com demanava l’advocat de Parada, si van cometre delicte. L’advocat dels independentistes va al·legar que la llibertat d’expressió empara el cartell i, en tot cas, la responsable és la CUP i no els seus militants.


Si finalment la jutgessa considera que els quatre independentistes podrien haver comès delicte, aquests quedaran imputats i el cas passarà a un jutjat penal de Barcelona. Monllaó assegura que el cartell queda emparat en la llibertat d’expressió dels seus clients. “Plataforma per Catalunya té la seva llibertat i pot pensar i opinar el que cregui convenient, però també ha d’estar sotmesa a la crítica que li puguin fer els altres partits i l’ha d’acceptar en aquest marc de societat democràtica en la qual estem”, va argumentar.


PxC vol imputar l’òrgan nacional de la CUP


Parada va expressar la seva “satisfacció” amb la decisió judicial i va anunciar que PxC buscarà la imputació de “la direcció nacional de la CUP”. “Poder imputar-los per un delicte és necessari, hem patit molts atacs per part d’aquesta gent”, va afirmar el regidor.

 

Monllaó també va al·legar davant de la jutgessa que no són els militants qui han de ser investigats. “Qui signa el cartell no són ells a títol personal, sinó la CUP com a partit, i per tant qui ha de ser denunciat és la pròpia CUP”, va dir.

 

Agressions físiques per part de PxC


En l’acte no només no es va practicar cap detenció contra els feixistes, sinó que van arribar fins i tot a les mans, segons ha denunciat la CUP, que ha explicat que el regidor i portaveu del grup municipal de PxC a l’Ajuntament de Sant Boi, David Parada, va mantenir “una actitud xulesca impròpia d’un càrrec públic, arribant al punt d’amenaçar a alguns dels allà presents”. Una violència que segons relata va arribar al punt de propinar un cop de puny al nas a una militant d’ICV que es trobava a pocs metres del cordó de seguretat dels mossos. Al contrari que els tres membres de la CUP, l’agressor de la noia no ha estat identificat.

 

A més, assegura que les mostres de violència van continuar quan el mateix Josep Anglada va propinar una coça a l’estómac d’una noia que els increpava quan fugien per la rambla de Sant Boi de Llobregat. Davant d’aquest fet, els mossos van arribar a la rambla i un cop allà van ajudar a PxC a fugir carregant contra els antifeixistes, afirma la CUP.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM