Recriminació oficial del TSJC contra els Mossos per l’assalt a la Ciutat de la Justícia

Recriminació oficial del TSJC contra els Mossos per l’assalt a la Ciutat de la Justícia

“Inqualificable”. Així va ser segons la sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) l’operació policial dels Mossos d’Esquadra de la setmana passada a la Ciutat de la Justícia, quan una desena de membres del moviment 15-M es van presentar voluntàriament per recollir la citació de l’Audiència Nacional i els antiavalots van irrompre al recinte.

 

Notícia publicada a Llibertat.cat 

 

Reunida ahir de forma extraordinària per tractar l’actuació dels de Puig, la sala de govern del TSJC assegura que l’actuació policial “només es pot entendre des del més absolut menyspreu als drets individuals dels ciutadans”. I diu que s’han de depurar responsabilitats.

 

La sala condemna la decisió dels comandaments dels Mossos d’Esquadran que van ordenar que els antiavalots irrompessin a l’edifici judicial i ho considera un “menyspreu” al “respecte que mereixen els tribunals de justícia com a garants d’aquests drets”. I avisa que les responsabilitats “s’han de depurar per la seva extrema gravetat”.

 

“El més greu d’aquests esdeveniments és que els sis detinguts s’havien posat a disposició del Jutjat de Guàrdia i esperaven la decisió judicial sobre la seva situació”, fet pel qual “la detenció va ser absolutament innecessària per la pràctica de les diligències policials o judicials”.

 

A més, el TSJC apunta que segons els articles 547 i 564 de la LECriminal abans de desplegar l’operatiu policial els comandaments respectius havien de sol·licitar autorització a la jutgessa degana de Barcelona per entrar a l’edifici judicial per tal de detenir els imputats que hi havia a la Ciutat de la Justícia. Lluny d’això, l’actuació policial que es va realitzar “va ser manifestament desproporcionada”, fet que constitueix, segons el tribunal, “un clar abús en l’exercici de la força”.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM