Assetjament contra la manifestació independentista del 9 d’octubre

Assetjament contra la manifestació independentista del 9 d’octubre

Des d’Alerta Solidària, organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista, denunciem l’actuació repressiva de la policía espanyola contra companys i companyes militants un cop acabada la manifestació del 9 d’octubre.


Malgrat que la manifestació va trancórrer pels carrers del centre de la ciutat de València sense cap incident, un cop finalitzada, diverses dotacions antiavalots van seguir els militants independentistes que hi havien participat. En diferents indrets del centre, i per grups separats, les unitats d’antiavalots van aturar una dotzena de  militants independentistes, els van retenir, els van escorcollar les motxilles i les van identificar. Cal remarcar que una persona persona va resultar lesionada per haver rebut cops de porra per part d’algun agent de la Policia Nacional.

 

Tot això, com sempre, sense cap explicació i amb molta prepotencia. Una vegada més, es demostra quines són les ordres que rep la policía espanyola: intimidar i perseguir l’Esquerra Independentista mentre fa ús del seu dret legítim a manifestar-se.

 

D’altra banda, just quan la manifestació acabava de començar, la policía local de València va multar les paradetes que tradicionalment venen material independentista a la plaça de Sant Agustí, abans de les manifestacions, fet inaudit des de feia 25 anys.

 

Alerta Solidària

València, 9 d’octubre de 2011.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM